15. 9. 2008.

Održan jubilarni Đoser

Jubilarni 20. humanitarni memorijal Sergio Blažić Đoser, u spomen na pevača pulske rock grupe Atomsko sklonište koji je 1987. preminuo od teške bolesti, održan je u Domu sportova Mate Parlov u Puli

Ovogodišnji memorijal okupio je veliki broj muzičara iz Hrvatske i Slovenije, sportiste i medijske radnike, a prihod memorijala namenjen je udruženju Hrabro srce, odnosno nacionalnom projektu pod nazivom "Dom daleko od doma".
Cilj projekta je izgradnja velikog humanitarnog centra u Zagrebu koji će omogućiti porodicama iz svih krajeva Hrvatske da budu uz svoju teško bolesnu decu dok su na lečenju u jednoj od zagrebačkih bolnica.
U sportskom delu ovogodišnjeg Memorijala održana je revijalna utakmica u malom fudbalu humanih zvezda na kojoj je zaigrala ekipa "bronzanih 98." predvođena Miroslavom Blaževićem, Slavenom Bilićem, Zvonimirom Bobanom, Davorom Šukerom, Robertom Prosinečkim i Aljošom Asanovićem protiv selekcije Prijatelja memorijala za koju su među ostalima nastupili Boris Novković, Milan Rapajić, Željko Bebek, Robert Ferlin te gradonačelnik Pule Boris Miletić, a pobeda je pripala "vatrenima" rezultatom 5:3.
Memorijal je nastavljen u pulskoj Areni velikim rock koncertom uz direktni TV prenos tokom kog su gledaoci pozivom na broj 060 9014 mogli da razgovaraju s jednom od poznatih osoba i tako doniraju 6,10 kuna.

Нема коментара: