9. 9. 2008.

MTV nagrada: Ko će biti "Best Adriatic Act"

Liverpool Echo Arena u Liverpoolu, evropskoj prestonici kulture, 6. novembra 2008. godine ugostiće megaspektakl Europe Music Awards (sponzori su edc by Esprit i Sony Ericsson), koji će već četvrtu godinu zaredom imati dinamičan i nepredvidiv jadranski puls

Za nagradu u kategoriji Best Adriatic Act boriće se JINX, LAKA, LEELOOJAMAIS, MARČELO i T.B.F. , a ko će naslediti prošlogodišnjeg pobednika Van Gogha, glasanjem ćete odlučiti VI!
Posle Siddharte (koja na iznenađenje mnogih ove godine nije nominovana), Aleksandre Kovač i Van Gogha, ove godine ćemo dobiti novog pobednika u kategoriji Best Adriatic Act. Muzičkoj i medijskoj javnosti, izdavačkim kućama i gledaocima MTV Adrije u avgustu je bio posredovan popis od pedeset izvođača koji su proteklih godinu dana na ovaj ili onaj način obeležili regionalnu muzičku scenu i na osnovu glasova izabrano je pet onih koju su najviše puta predloženi.
Od ponedeljka, 8. septembra, pa sve do nedelje, 12. oktobra, sudbina o pobednicima biće u rukama gledalaca MTV Adrije koji će glasati za svoje favorite putem internetne stranice www.mtvadria.com, www.mtvema.com i putem SMS glasanja.
Regionalni pobednik će u Liverpoolu, naravno, biti ovenčan nagradom u kategoriji Best Adriatic Act, a osim toga sa ostalim pobednicima će konkurisati za konačnu pobedu u kategoriji Europe's Favourite.

Jinx
Hrvatska grupa JINX, posle šest godina, 2007. godine veličanstveno se vratila na scenu sa albumom "Na zapadu", koji je zasigurno jedan od najboljih i najdorađenijih pop proizvoda prošle godine, što su samo još i potvrdili video spotovima "Na zapadu", "Na čemu si ti" i aktuelnim "Pored mene", kao i gomilom koncerata.



Laka
Najveće iznenađenje ove godine predstavlja predstavnik Bosne i Hercegovine, LAKA, koji je svoju državu zastupao na izboru za "Pesmu Eurovizije" u Beogradu i gde je svojom pojavom i muzikom očarao ceo svet. Svoj prvi album izdao je pre dalekih deset godina, a široj javnosti je na sebe skrenuo pažnju prošlogodišnjim izdanjem "Zec", istoimenim hitom i neobičnim video spotovima, a posebna poslastica su njegovi koncertni nastupi.



Leeloojamais

Slovenački LEELOOJAMAIS bili su među prvim nominovanim u kategoriji "Best Adriatic Act" po zasluzi albuma "Nextasy", a prošle godine su scenu oduševili urbanim albumom "Country Club Music", novom (sada već bivšom) pevačicom Christine, odličnim video spotom za pesmu "Part of Me" i saradnjom sa Aleksandrom Kovač u pesmi "Mi". Na silno veselje mnogih ponovo im se pridružila originalna pevačica Lara Love i mnogi su mišljenja da je ova godina godina Leeloojamais.



Marčelo
Najperspektivniji i najpronicljiviji srpski hip-hoper MARČELO takođe je stari poznanik MTV Adrije, iza sebe ima dva albuma, a novi "Treća strana medalje" trebalo bi uskoro da stigne do publike. Na sebe je skrenuo pažnju pre svega drugim albumom "Puzzle Shock!", na kojem se predstavlja sa socijalno kritičkim tekstovima i dinamičnom muzičkom pratnjom. Da li će Srbija po njegovoj zasluzi slaviti već treću godinu zaredom?



The Beet Fleet (T.B.F.)
T.B.F. (ili The Beet Fleet, kako vam je draže) jedna su od najviše cenjenih, poštovanih i popularnih hrvatskih grupa koja je već odavno prešla granice hip-hopa i danas se pominje u istom dahu sa kultnim The Roots. Njihov aktuelni album nosi ime "Galerija Tutnplok", a gledaoce su već očarali spotovima "Smak svita", "Đita" i "Lud za njom", pa se mnogi pitaju – da li je došlo vreme da se višekratni dobitnici nagrade Porin ovenčaju i MTV-jevom nagradom?

Нема коментара: