9. 9. 2008.

Dino: Pogledajte nikad prikazan spot "Nadahnuće"

Pogledajte spot pesme "Nadahnuće" koju je Dino Dvornik napisao i komponovao tokom prve sezone prvog hrvatskog celebrity reality showa "Dvornikovi"

- Pre početka snimanja reality showa "Dvornikovi" Dino je bio u nezavidnom položaju. Nastupao je kao DJ u zagrebačkom prstenu, dakle isključivo u mestima koja gravitiraju prema Zagrebu, dok koncertni angažman u to vreme nije mogao dobiti. Jednostavno, bio je pao u zaborav, priseća se Nebojša Taraba, jedan od vlasnika producentske kuće "Drugi plan" koja je radila "Dvornikove".
Dino je nameravao da snimi album za vreme trajanja "Dvornikovih" (jer mu ga niko od diskografa nije hteo finansirati) i istovremeno time prehraniti svoju porodicu. Na kraju je ispalo da je pesma "Nadahnuće" bila jedina koju je uspeo da snimi u tom razdoblju i kojom je bio jako zadovoljan.
- Videospot za nju montiran je u sarajevskoj "Fabrici" od isečaka iz prve sezone "Dvornikovih", ali zbog programske šeme RTL televizije koja nema muzičku emisiju spot je prikazan delimično samo u "Dvornikovima".
"Nadahnuće" nisu zavrtele druge televizije, jer se radilo o materijalu snimljenom ekskluzivno za RTL, ali ga ni oni nisu nikada prikazali u celosti, kaže Taraba.
- Sam Dino je bio jako zadovoljan spotom koji se sastojao od sličica iz života njegove porodice i nije mu smetalo što ga nije videlo puno ljudi, već mu je bilo dovoljno to što su ga vrtele radiostanice, prepoznavši potencijal pesme, tvrdi Taraba i dodaje da je Dinu Dvornika tokom šoua najviše od svega grizlo kako će napraviti dobar povratnički album.
Nagla smrt gurua moderne hrvatske muzičke scene pokrenula je talas odavanja počasti tom velikanu diljem zemlje. U Osijeku su tako grafiteri oslikali veliki portret pevača uz reči njegove pesme: "Ti si mi u mislima 1964. - 2008.", dok se na stranici YouTube.com pojavljuje sve više in memoriam videoradova.
(izvor: TPortal)

Нема коментара: