14. 9. 2008.

Džetove godine na 6

Vlada Janković Džet, poznati urednik Dvesta dvojke i možda po stažu najstariji aktivni beogradski rock muzičar, ovih dana je za Lagunu objavio autobiografiju Godine na 6

Zapravo, to je priča o njegovom bendu Crni Biseri, jednom od najpopularnijih grupa Yu rocka 60-ih.
Godine na 6 daleko prevazilaze okvir teme koja bi u najkraćem mogla biti nazvana: kako je nastao i nestao rokenrol u Beogradu, kaže izdavač o ovoj knjizi.
„Po sistemu ’ko preživi – pričaće’, Vladimir Janković Džet, kao jedan od onih koji je sve to preživeo sa svojim Crnim Biserima, odlučio je sve i da ispriča.
Nekome će njegova storija biti bliska, nekome daleka, a najvećem broju ljubitelja dobrog štiva Godine na 6 predstavljaće dokument vremena u kome su se kao na traci smenjivala politička (ili društvena) i muzička događanja.
Bio je to period opasnog bavljenja i politikom i muzikom, i to daleko dramatičniji u odnosu na decenije koje su zatim usledile.“
Inače, Vlada Džet je nadimak dobio po basisti Shadowsa Jet Harrisu; nakon Crnih Bisera sa Ljubom Ninkovićem je svirao u grupi Tunel; potom se zaposlio kao muzički urednik na Radio Beogradu.
Džet je 1987. dobio Majsku nagradu za organizaciju rock koncerata i legendarnog programa Hit 202.
Danas je basista, pevač i vođa Vlada Džet Banda, i preko Beograda 202 je veoma uticajan na srpskoj hard rock i heavy metal sceni.
(izvor: PopBoks)
PDF uvod u knjigu imate OVDE.

Нема коментара: