6. 8. 2008.

Thompsonu zabranjen koncert u Puli

On stoga ovaj izvanredan zahtev za održavanjem koncerta, koji je pristigao nakon svih rokova, smatra isključivo političkom provokacijom

Pulska Gradska uprava odbilo je dati saglasnost za koncert Marka Perkovića Thompsona u Areni, uz obrazloženje da je zakasnio sa zahtevom za nastupom, saopšteno je danas iz ureda pulskog gradonačelnika.
Uprava je odluku donelo pozivajući se na "Pravilnik o načinu korištenja Amfiteatra i Malog rimskog kazališta za održavanje letnjih kulturnih manifestacija" prema kojemu se raspisuje javni poziv za sve zainteresovane koji žele organizovati manifestacije u Areni. Za ovogodišnju sezonu poziv je istekao 28.februara, a zahtev za izdavanjem izvanredne saglasnosti za Thompsonov nastup zagrebačke agencije "MP-TON d.o.o" primljen je 24. jula u pulskom Upravnom odelu za kulturu.
Pulski gradonačelnik Boris Miletić u saopštenju kaže kako apsolutno nema ništa protiv Thompsona i njegovih pesama, ali kako ne može podržati ustašku ikonografiju koja se pojavljuje na njegovim koncertima, a od koje se, kako je rekao, Thompson nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio.
- Kao gradonačelniku grada Pule, koja je utemeljena na vrednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni deo našeg identiteta, ne mogu prihvatiti veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama, poručio je Miletić, dodavši kako se svi moraju upitati ima li poklicima "Ubij Srbina" mesta u demokratskom društvu.
On stoga ovaj izvanredan zahtev za održavanjem koncerta, koji je pristigao nakon svih rokova, smatra isključivo političkom provokacijom.
- Termini za održavanje manifestacija u Amfiteatru dodeljuju se skladno Pravilniku koji je na snazi i mi ga se moramo pridržavati. Verujem da je i podnositelj ovog izvanrednog zahteva s time bio upoznat, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na sednici Gradske uprave.

Нема коментара: