6. 8. 2008.

Lenny Kravic: Ljubavna eksplozija na Jazu

Američki roker Leni Kravic nastupio je sinoć na plaži Jaz u Budvi, na oduševljenje nekoliko hiljada njegovih najvatrenijih obožavalaca i onih koji su željeli da osete vibracije i poruke koju ovaj muzičar pronosi u okviru svoje evropske turneje "Love Revolution". Ljubav, rok i odlična svirka sa puno gitarskih rifova uz snažan i upečatljiv Lenijev vokal

U crnom svilenom prsluku, sa crnom kravatom i odelom, uz prve taktove numere "Love revolution" i sa električnom gitarom oko vrata Leni se pojavio na sceni. Ponešen ovacijama nastavio je da podstiče publiku da nastavi u istom ritmu. Sa njim na sceni pojavilo se još sedam odličnih muzičara, a uz sjajno ozvučenje Jaz je bio preplavljen notama ljubavi. Ritam se nije zaustavljao. Odmah je usledila "Always on the run", singl sa njegovog kultnog albuma "Mama said". Nakon toga obratio se publici na engleskom jeziku.
- Hvala svima. Dobrodošli - izustio je Kravic, a onda nastavio sa "Let your love come down", uz žestoki ritam na opšte oduševljenje publike.
- Prvi put sam u Crnoj Gori. Poslednjih 24 sata sam proveo u vašoj divnoj zemlji - obratio se publici Leni. U jednom trenutku primakao se samoj ivici bine, pritom ispijajući vodu. U prvim redovima nastao je delirijum među njegovim obožavateljkama. Na vrisku i podignute ruke ka njemu Leni je bacio flašu u publiku. Sa scene su se začule note pesme "Again" još jednog hita ovog harizmatičnog rokera koji je neprestano koketirao sa publikom tokom koncerta. A onda je usledila promena gitare i postavke na sceni.
- Let’s go Montenegro! - čuo se Lenijev poklič.
Koncert koji je kao i najavljeno trajao punih dva sata i više bio je ispunjen starim hitovima, a susret sa publikom u Crnoj Gori Leni je iskoristio da bi promovisao i nove numere sa poslednjeg albuma "It is time for a love revolution". Osim njegovih pesama mogle su se čuti i neke numere koje su obeležile jednu muzičku epohu poput "Billie Jean" Majkla Džeksona i "Another brick in the wall" Pink Floyd, a onda se vraća na svoj opus. "Dig in", "Fields of joy",
- Ajde praši - čuje se iz publike.
- Da li me čujete, da li me razumijete - uzvikuje Leni na šta publika otpozdravlja vriskom. Aplauz, lagano njihanje uz balade. A onda lagano diže statični mikrofon okreće ga ka publici. Dodiruje uho. Ne čuje dobro. A publika mu uzvraća besprekornim refrenom pesme "All I Ever Wanted". Superprodužena verzija "I'll be waiting" sa Kravicom solo na klaviru nije izostala ni na Jazu.
Nakon bezbroj pesama, publika nije bila zadovoljna. Hteli su još.
- Leni, Leni, Leni- skandiraju.
On se osmehuje i šali na račun devojke iz publike koja je celo vreme sedela na ramenima svog momka.
A onda kao šlag na torti došla je "Are you gonna go my way". Pravi poklič za ljubavnu revoluciju koja je više nego uspela i na Jazu i regrutovala pored starih, nove generacije sledbenika muzike ovog vrsnog američkog muzičara.
M.Mi–M.Vu.

Bez zastoja, uz visoke cene pića
Nakon otvaranja kapija, publika je lagano počela da pristiže na Jaz i već oko 20 sati je veliki broj Lenijevih obožavalaca tražio svoje mesto. Na punktovima za proveru karata tokom trajanja koncerta nije bilo dužih zadržavanja. Organizatori su se pridržavali najavljenih pravila i zabranjivali unos pića, plastičnih boca i čaša, a za razliku od prošle godine posetioci su mogli uneti foto-aparate. Ono što je mnoge iznenadilo, a što je bilo za očekivati, su visoke cene osvežavajućih napitaka i pića koje se moglo kupiti na koncertu. Flaša Tuborga 0,33l koštala je 4 eura, a isto toliko je trebalo izdvojiti za votku 0,03l. Red Bull koštao je 4,50 eura, a čaša Tuborg piva i tekile 0,03l iznosila je 3,50 eura. Voda je koštala 2, kikiriki 1, sendviči 2 eura.

Loši uslovi za rad medija
Uprkos tome što se radilo o koncertu jedne od najvećih muzičkih zvezda, čini se da organizatori nastupa Lenija Kravica nisu dobro razradili sve detalje vezane za obezbeđenje rada brojnih novinarskih ekipa koji su se našli na Jazu. Osim toga što televizijskim ekipama nije bilo najavljeno, a kasnije i dozvoljeno da unesu kamere na prostor Jaza, obezbeđenje koncerta nije pustilo ni fotoreportere da slikaju nastup Lenija u vremenu koje je bilo dogovoreno i predviđeno za to i kada su svi tehnički elementi, počev od svetla bine, bili prilagođeni za to.

Нема коментара: