12. 8. 2008.

Komplexu je dosadno u raju

Izdavačka kuća Magmedia naredne nedelje objavljuje debi album Dalibora Bogojevića Komplexa pod nazivom "Dosadno u raju"

Bogojević je rođen 1984. u Srbiji, a od 15. godine živi u Švajcarskoj, gde poslednje tri godine nastupa i snima pod pseudonimom Komplex. Iza sebe ima jedan mixtape Komplex & MoloFlow - "BilinguWar Stories".
U Švajcarskoj je do sada binu delio sa najpoznatijim balkanskim hip hop izvođačima (Beogradski Sindikat, Edo Maajka, Marčelo, Frenki...) i tesno sarađivao sa DJ Raidom (Marčelov Filter Crew), pa je stečeno iskustvo i primenio na ovom prvencu.
- Dosadno u raju je sa svoje 23 numere tvrd i ozbiljan hip hop album koji na kritički, sarkastičan i veoma slikovit način opisuje život većine balkanskih iseljenika u belome svetu, uključujući tu i samoga autora, navodi se u saopštenju Magmedije.
Dalibor je ovom prilikom sarađivao sa probranim i domaćim hip hop slušaocima dobro poznatim producentima: Big Bossom (andergraund legenda iz Kruševca), T Blazeom (Niš), DJ Raidom (između ostalog, autor Marčelove pesme "Sveti bes"), Schmitzom iz Švajcarske (koji je za Juicea producirao "Keš kolica", Doživotno MC... ) i drugim.
Od MC-jeva, doprinos je dalo dosta balkanskih, poljskih, slovačkih i nemačko-švajcarskih kolega, što rezultira multijezičnošću – što je još jedna od specifičnosti ovog izdanja.
Tu su South Side sa juga Srbije, kruševački hip hop veterani X3M & MCM, legendarna poljska grupa WWO, verni pratilac Ede Maajke Frenkie, Elemental iz Hrvatske, jedan od najpoznatijih slovačkih MC-jeva Cistychov, pevačica Larissa...
Izdanje će se od ponedeljka, 18. avgusta, naći u Kobazz Skate Shopu u Sremskoj ulici u Beogradu, a potom i u svim bolje opremljenim muzičkim prodavnicama.

Нема коментара: