21. 8. 2008.

Jadranka Stojaković svira u Beogradu

Kantautorka Jadranka Stojaković, najpoznatija po izvedbama pesamama "Ima neka tajna veza", "Čekala sam", "Sve smo mogli mi" i "Što te nema", nastupiće 12. septembra u Studentskom kulturnom centru (SKC) Beograda

"Nakon 20 godina u SKC-u će gostovati legenda eks-ju prostora Jadranka Stojaković", najavljeno je iz SKC-a.
Stojakovićka (58) je u rodnom Sarajevu radila kao kompozitor i izvođač "Kamernog teatra 55" i Radiotelevizije Sarajevo, a uspešnu kantautorsku karijeru u Jugoslaviji 1970-ih godina, sledeće je
decenije nastavila u Japanu.
"(Od tada) realizuje sedam albuma i pet singlova u saradnji sa muzičarima Japana, Evrope i Amerike. Komponuje za komercijalni, video gejm, dokumentarni, i dramski program (japanske) nacionalne televizije NHK", navode iz SKC-a.
Stojakovićeva je 2002. godine u Japanu osnovala alternativnu elektronsko-akustičarsku grupu Spejs lab (Space lab) koja koristi tradicionalne instrumente Balkana i Japana. Sarađivala je sa producentom i pijanistom Rjuićijem Sakamotom (Ryuichi), gitaristom Miroslavom Tadićem, violinistom (Valterom Kvintusom (Walter Ljuintus) i drugima.
Ko je ta...
Jadranka Stojaković je poznata bosanskohercegovačka kantautorka zabavne muzike i autorka brojnih urbanih šansona i šlagera intimnijeg muzičkog izražaja iz kasnih 1970-ih i 1980-ih godina.
Rođena je 24. jula 1950 u Sarajevu, gde je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih 1970-ih počela se baviti obradom bosanskih sevdalinki i starih gradskih ljubavnih pesama u novom muzičkom aranžmanu. Radila i primenjenu muziku za televiziju (Dečje emisije Televizije Sarajevo), te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živi u Japanu.
YouTube: Jadranka Stojakovic - Ja vidim sjaj... - Obraz uz obraz,
Jadranka Stojakovic - Postoji neko,
Jadranka Stojakovic - Interwiev

Нема коментара: