14. 8. 2008.

Srpski koncerti benda Damir Imamović Trio

Sastav Damir Imamović Trio, koji izvodi "fjužn sevdah", održaće koncerte na "Letnjoj Šikari" u Beogradu i u "CK 13" u Novom Sadu: Pre beogradskog koncerta vođa sastava, Damir Imamović, održaće i muzičku radionicu u Etnografskom muzeju

Koncert u Beogradu zakazan je na "Letnjoj Šikari" za 30. avgust sa početkom u 20.30, a u Novom Sadu publika će Damir Imamović Trio moći da sluša u "CK 13", u ponedeljak, 1. septembra od 20.30.
Pre održavanja koncerata u Beogradu, u petak , 29. avgusta od 18 časova, u Etnografskom muzeju, Damir Imamović će održati radionicu na temu razvoja tradicionalnog načina izvođenja sevdaha, uz neposrednu demonstraciju različitih tehnika, ali i o novim tendencijama u savremenoj interpretaciji sevdalinke.

Biografija
Damir Imamović Trio svira minimalistički “fjužn sevdah”, odnosno, reč je o specifičnoj interpretaciji tradicionalne bosanskohercegovačke muzike, uz uvođenje uticaja drugih muzičkih žanrova.
Trio čine Damir Imamović (gitara i vokal), Edvin Hadžić (kontrabas) i Vanja Radoja (violina). Sastav deluje od početka 2006. godine, do kada je Damir Imamović nastupao solo i održao niz uspešnih koncerata u Sarajevu, Zagrebu, a posebno je bio zapažen njegov nastup u Parizu, u okviru proslave desetogodišnjice centra Andree Marlo u Boburu.
U izdanju sarajevskog "buybooka" trio je objavio prvi CD "Damir Imamović Trio svira standarde" 2006. godine, koji je proglašen kulturnim događajem te godine u Bosni. Sredinom maja meseca 2008. godine sastav je objavio i svoj drugi album "Damir Imamović Trio Abrašević Live".
Trio je do sada održao niz uspešnih koncerata širom Evrope.
YouTube: Damir Imamović Trio - Da sam ptica

Нема коментара: