21. 7. 2008.

Zaječarska Gitarijada mršava again

Na 42. po redu zaječarskoj Gitarijadi, od 31. jula do 2. avgusta, 12 bendova juri glavnu nagradu koja iznosi samo 100.000 dinara

Kultni srpski rok festival, zaječarska Gitarijada, 42. po redu, biće održana od 31. jula do 2. avgusta na Gradskom stadionu, uz učešće 12 takmičarskih i 11 revijalnih bendova, najavili su organizatori.
Na konkurs za učešće na Gitarijadi, koji je trajao dve nedelje, prijavilo se oko 70 bendova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a selekcioni žiri u sastavu: Vladimir Janković Džet (predsednik), Branimir Lokner, Saša Bonović, Zoran Stojković i Miodrag Božinović izabrao je 12 bendova.
Tako će u takmičarskom delu nastupiti bendovi „Magma" (Beograd), „Aeternia" (Beograd), „Hatred" (Beograd), „Nojz" (Beograd), „Valhala" (Pančevo), „Hirurgija" (Novi Sad), „Nju mitolodži" (Novi Sad), „Change" (Apatin), „Replika 42" (Subotica), „Divert" (Požarevac), „Hejt-tek" (Zaječar) i „Smajler" (Užice).
Za prvi dan predviđeno je otvaranje rok kampa, koji je ove godine besplatan, a u večernjim časovima na Trgu oslobođenja biće priređen četvrti Međunarodni salon rok fotografije, kao i javno snimanje emisija „Hit 202" i „Linija za džez i bluz".
Sutradan, publici će se predstaviti prvih šest polufinalista, a u revijalnom delu, sa početkom od 21 čas, do ranih jutarnjih sati nastupiće „Mentalna higijena", „Najtfol, „Blokaut", „E-Plej", Aki Rahimovski (eks „Parni valjak") i „Faust".
Druge takmičarske večeri nastupiće drugih šest polufinalista, a sat i po posle ponoći biće izabrani pobednici 42. Gitarijade po odluci žirija i publike. U revijalnom delu programa sviraće „Santos braders bend", „Vizantia", „Bjesovi", „Disciplina kičme", a kao specijalan gost nastupiće slovenački „Lajbah".
Ulaz na Gitarijadu je slobodan, a pobedničkom bendu po odluci žirija sledi nagrada u iznosu od 100.000 dinara, dok će najbolji bend po mišljenju publike dobiti 50.000 dinara.

Нема коментара: