20. 3. 2014.

Objavljen dokumentarac o Umoru i Cojonesima (video)

Najavljivani glazbeni dokumentarac 'Sonic Doom: The Movie' danas je službeno objavljen. Kako izgleda glazbeni put dva zagrebačka underground benda Umor i Cojones, pogledajte u nastavku

Autor: TPortal

Oba benda pod ovim imenima djeluju od 2006. godine nakon čega su uslijedila brojna izdanja, a upravo su prva njihova izdanja izašla pod okriljem nezavisnog labela Sonic Doom Records, čija je idejna nit vodilja bila skupiti slične bendove koji sviraju stoner ili žanrovski srodnu glazbu te uz  DIY pristup glazbi, istu stvarati i izdavati. Kao što je u životu, tako je i u glazbi. Kad putevi više nisu usklađeni onda se razdvoje, ali najbolje u svemu je što je svaki novi put pojedinog benda bio ispravan. Svi su i dan danas prijatelji, a Umor je ostao dosljedan Sonic Doom Recordsu pod kojim izlazi i njihov novi album - 'Held Us Silent For a Moment'.


'Ovaj film je moj prvi amaterski pokušaj stvaranja dokumentarca. S obzirom na brzinu snimanja i prikupljanja snimki te montiranja i idejnog režiranja, teška srca priznat ću da sam zadovoljan. Želio sam prikazati istinsku ljubav prema glazbi i to svih ljudi u filmu (svirački i menađerski) i nadam se da sam uspio te da će drugi bendovi, noviji, ali i stariji koji razmišljaju o sličnim koracima koje su napravili Umor i Cojones uvidjeti što ih čeka - put, zgode i nezgode, prepreke i izazovi koji su pred svim takvim bendovima, ukoliko ustraju u svome radu - kvalitetnom radu', izjavio je tvorac dokumentarca 'Sonic Doom: The Movie' - Matija Trupinović. 

Cojonesi i Umor i ove godine odlaze na nove europske turneje. Cojonesi kreću na turneju 10. travnja koja završava 26. travnja. Na turneji, Cojonesi će održati koncerte u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, Luxemburgu, Nizozemskoj, Belgiji i Češkoj. Umor će svoju europsku turneju započeti 25. travnja, na kojoj će koncertno posjetiti Češku, Austriju, Njemačku, Belgiju a svoj europski put završavaju na domaćem tlu, koncertom u zagrebačkoj Močvari, 11. svibnja.

Kako izgleda dokumentarac 'Sonic Doom: The Movie' u cijelosti, pogledajte ovdje:



Нема коментара: