10. 8. 2013.

Trigger: "Metal je rat"

Trigger je sjajan domaći metal bend a Milena je glavni vokal u ovoj hard rock priči. Kako se snalazi u muškom svetu, šta sluša i kako vidi domaću scenu saznajte u intervjuu koji sledi
Autor: Mjuz News

MjuzNews: Kako je biti dama u svetu hard rocka?
Milena: Uh... Pa nije baš lako (smeh). Lepšeg pola je jako malo u ovom žanru, tako da postoje dva problema. Prvi je taj da te niko ne uzima za ozbiljno na prvu loptu (možda čak i na drugu i treću) samo zato što si žensko. Ista je situacija nalazili se ovde ili LA-u. Polazi se od atributa, preko atributa, pa tek na samom kraju dolazimo do uočavanja možda neke inteligencije ili talenata (smeh). Drugo, tu je nedostatak osećaja da se sa vama među 20 učesnika nekog nastupa ipak nalazi ženska osoba i da njoj neminovno treba, na primer, neka prostorija da se presvuče ili našminka... neke sitnice, jel? Rock pevačice koja ja poznajem nisu ni malo zahtevne, tako da, molim vas udovoljite nam barem malkice, da ne bi bilo nekih problema! (smeh)
MjuzNews: Vremenom, umesto da mekšate sa godinama, vaš zvuk je sve tvrđi... o čemu se radi?
Milena: Radi se o tome da ćemo biti sve tvrđi, ponese nas metal! Pravimo sve tvrđe rifove i oduševimo se kao mala deca kada to i snimimo ili sviramo! Zbog štima u kom sviramo sam osobito srećna, nema dalje. Ne vredi... znamo svi da je metal rat. To je to.

MjuzNews: Kakve su reakcije na singl „Ne hrani ljudoždere“?
Milena: Odlične! Malo su se ljudi iznenadili, ali to nam je i bila namera! Tvrdo, hitično, moderno... svi hvale produkciju, aranžman, vokale, jedva čekaju da čuju ostale pesme – sve u svemu, ne možemo da se požalimo.
MjuzNews: Kako biste u jednoj rečenici opisali novi album?
Milena: Super-giga-heavy-turbo-space-mega stuff!

MjuzNews: Domaća scena... (tvoja dijagnoza)
Milena: Verujem u promene i redovno pijem lekove!

MjuzNews: Vaš prvi album je bio autorski pa je usledilo sjajno cover izdanje „EX“ kroz koje ste nas podsetili na mnoge hitove koje smo pomalo zaboravili. Šta je za vas kao bend bilo lakše uraditi – sve od nule ili obraditi pesme za koje je publika već na neki način vezana?
Milena: Podjednako je teško, tj. lako. Obraditi pesmu nije ni malo lako, baš iz razloga što se daje novi pečat nekom delu koje postoji niz godina i ljudima je urezano u sećanju. Taj novi pečat mora da bude vaš, a uprkos žanrovskom i harmonijskom odstupanju, koje je u našem slučaju drastično, pesma mora ostati melodijski ista. Aranžmanski deo je u tom slučaju posebno zahtevan. Kod autorskih stvari najteži deo posla je doći do finalnog rezultata, jer se pesma tumba i mesi i kuva u nedogled... treba nas zaustaviti!

MjuzNews: Privatno slušate?
Milena: Od NIN-a, preko Dave Matthews Band-a, tu su Prince, Sting, A Perfect Circle, Three Days Grace, Fair To Midland, Mastodon, meni omiljeni Queen, sve do George Michael-a i Madonna-e. Da ne nabrajam sve žive metal bendove, nema svrhe, a i kada mi neko postavi ovo pitanje u momentu blokiram od količine bendova i žanrova koje konzumiram. Up the Irons!!!
MjuzNews: Ko vam je od mladih, domaćih bendova posebno interesantan?
Milena: Pa, nismo više ni tako mladi (smeh). To su bendovi koje stalno pominjemo u svakom intervjuu i koji su zaista zaslužili svetske turneje – Etar, Downstroy, Hype, Štraft, Instead of the Kill, Consecration, Azil 5... Možda sam nekoga izostavila, u tom slučaju moje duboko izvinjenje.

Нема коментара: