6. 8. 2013.

Google Glass: Naočare koje menjaju doživljaj koncerata?

Dok kompanija Gugl ubrzano radi na razvijanju svih potencijala svojih novih naočara (Google Glass), brojni muzičari već su našli način kako da ih iskoriste i svojim fanovima pruže novo iskustvo

Bend Bon Jovi održao je 27. jula koncert u Nju Džerziju pred više od 55.000 fanova. Međutim, ono što je tu svirku razlikovalo od pređašnjih bilo je i izvođenje pesme "Wanted Dead or Alive", tokom koje je klavijaturista Dejvid Brajan nosio Gugl naočare.

Cilj ovog malog eksperimenta bio je da pruži fanovima priliku da otkriju kako izgleda koncert viđen očima izvođačima. Ceo snimak direktno je prenošen putem interneta, pa su tako zainteresovani iz celog sveta preko kamere ugrađene u Guglove naočare mogli da vide šta se dešava iza kulisa, ali i na sceni tokom koncerta.
Krajnji snimak ipak nije naišao na oduševljenje kod publike, jer kako piše britanski Gardijan, osim mnogo kose i po kojeg zagrljaja sa kolegama iz benda, nije moglo da se vidi ništa specijalno.

Brajan ipak navodi da je s njegove strane iskustvo bilo neverovatno.

- Naočare i ostala prenosiva tehnologija primer su kako može da se napravi još jedan korak u inovacijama koje će promeniti način na koji ćemo razmenjivati muzička iskustva sa fanovima u budućnosti, dodao je Brajan u razgovoru za portal Mashable.

On navodi kako je reč o još uvek neispitanoj teritoriji i da jedva čeka da vidi u kom će se pravcu razvijati cela priča.


Brajan ipak nije usamljen u ovom poduhvatu. Na nedavno održanom britanskom festivalu Glastonberi, bubnjar benda Turrentine Jones takođe je nosio ove naočare, pružajući jedinstven uvid u njegovo viđenje koncerta.


Ovakvi slučajevi, iako još uvek u fazi eksperimentisanja, trenutno su zanimljivi, ako ne zbog ničeg drugog, onda zbog raspirivanja mašte nas običnih smrtnika koji koncerte posmatramo iz dela predviđenog za publiku.

U slučaju da se ovo iskustvo usavrši, čiji biste vi koncert voleli da doživite iz ugla muzičara, makar i posredstvom Guglovih naočara?

Нема коментара: