09.07.2013.

The Rolling Stones: Novi detalji o smrti Briana Jonesa

Mick Jagger i Keith Richards imali su žestoku svađu s bivšim članom Rolling Stonesa Brianom Jonesom onog dana kad je umro, a kulminiralo je Keithovim potezanjem noža na njega, stoji u novim informacijama do kojih su došli britanski mediji
Autor: tportal.hr

Britanski list Mail on Sunday došao je u posed dokumenata u kojima je izjavu dala kći muškarca za kojeg je policija sumnjala da je bio upleten u smrt Briana Jonesa, bivšeg gitariste Stonesa.

Prema njenim tvrdnjama, Jones se sukobio u svom domu s Jaggerom i Richardsom oko toga ko ima prava na ime benda. Nekoliko sati kasnije Jones je pronađen mrtav u svom bazenu. Premda je policija inicijalno odbacila neke izveštaje i izjave, ovo će sigurno potaknuti pobornike teorija zavere koji sumnjaju da se Jones te 1969. godine utopio u vlastitom bazenu pod uticajem alkohola i droga.


Optužbe su se baš poklopile s koncertom Rolling Stonesa u londonskom Hyde Parku pred 65.000 ljudi, 44 godine nakon što su poslednji put onde nastupali.

Jan Bell, ćerka preminulog muškarca koji je bio s Jonesom te noći kad je umro, rekla je da joj je otac ispričao kako je smirivao svađu između Jonesa i Richardsa. Jagger i Richards su navodno tražili od Jonesa da se odrekne ‘autorskih prava’ na ime benda uz finansijsku nadoknadu. Brian je to odbio pa je Richards na njega potegao nož, no svađa se smirila i Mick i Keith su otišli.


Brian Jones je osnovao bend i nazvao ga Rolling Stones 1962. godine.

Нема коментара: