9. 7. 2013.

The Bite: Pred nama “More of the same” (free download)

Beogradska grupa The Bite sa prvim danima jula objavila je EP “More of the same” koji je dostupan za besplatno preuzimanje sa interneta
Izvor: B92

Četiri pesme koje se nalaze na najnovijem EP-ju predstavljaju uvertiru pred izlazak albuma, koji će sadržati trinaest pesama.

EP “More of the same” možete besplatno preuzeti OVDE.
Spisak pesama:

1. Stone cold bitch

2. I’ll drink to that

3. More of the same

4. Nobodys home

Sav materijal je sniman u prethodnih nekoliko meseci u beogradskom studiju “King Oliver”. Snimatelj i producent je Ivan Srdanović (Makao), a miks i mastering je radio Predrag Pejčić (Kuriri).

Riff'n'roll sastav The Bite već tri godine radi u sadašnjoj postavi koju čine: Julijana Vincan (vokal), Bojan Savić (solo gitara), Mladen Vujović (ritam gitara), Igor Ilić (bas gitara) i Milan Nejković (bubnjevi).


Energični nastupi i pevljivi tekstovi na engleskom jeziku ono su što karakteriše ovu beogradsku petorku. Do sada su nastupali na velikim festivalima kao što je EXIT, brojnim gitarijadama i motorijadama, kao i u malim klubovima. Prošle godine u okviru mini turneje obišli su više od dvadeset gradova širom Srbije.

"Organizovati koncerte po Srbiji prilično je nezahvalan posao”, kazala je za B92 Julijana Vincan, dodajući da ne postoji podeljenost između beogradske i scene u unutrašnjosti Srbije. “Jednostavno, razlika je od mesta do mesta, bez obzira na to koji je deo Srbije u pitanju. Nema pravila. Nekada se čak dešava da nam u istom mestu koncerti budu različito posećeni. Nekada se dešava da najbolje koncerte imamo u nekim mestašcima, gde se ne nadamo da ćemo proći sjajno. U tome je lepota sviranja po Srbiji, uvek te čeka neko iznenađenje.”

Bend 9. septembra očekuje nastup na "Metal War Fest-u" u Budimpešti, a uskoro će krenuti na novu turneju po Srbiji kojom će promovisati najavljeni album. Za sada nemaju nameru da objavljuju album u štampanom izdanju, jer kako Vincan tvrdi, to “ima smisla, ali u nekoj drugoj državi, da ne kažem univerzumu”.

- Kod nas je to potpuno obesmišljeno zbog toga što se sve može preuzeti sa interneta. Nema potrebe izdavati album za neku kuću, jer imam utisak da je to mučenje i za muzičare, i za izdavače. Nekada nekome nešto i može da uspe na tu foru, ali se ne može uspeti prodajom diskova. To je jednostavno nerealno. Ljudi često nemaju novac ni za kartu za koncert, a kamoli da kupuju nešto što znaju da mogu da nabave sa tri klika, dok sede kod kuće."

Na najavljenom albumu naći će se i nekoliko renomiranih gostiju muzičara, a u planu je i duet za srpsku verziju pesme “More of The Same” sa Ivanom Radenovim, pobednikom makedonskog “Idola”.

Нема коментара: