05.07.2013.

Miša Mašina: “Na ledjima žirafe” (free download)

Čak šesnaest pesama, jedan instrumental i jedna bonus numera našle su se na debi albumu Miše Mašine naslovljenom “Na ledjima žirafe”, od danas dostupnom za besplatno preuzimanje sa ovog linka
Izvor: TMM

Miša je jedna od najzanimljivijih figura koju je beogradska scena iznedrila u poslednjih nekoliko godina. Deluje već duže vreme u različitim formama. Gitarista je bendova Drugo Lice i Centralna Aktivnost, a svoju nestupanu kreativnost odlučio je da u najvećoj meri predstavi kroz one-machine-band, Miša Mašina.

Osim u digitalnoj formi album je dostupan i na CD-u, na čijem omotu se pored tekstova svih pesama nalazi i uputstvo za pravljenje origami žirafe, koju (uz slona) Miša redovno pominje kao sastavni deo ‘benda’.
- Iako naizgled različite, sve numere sadrže kao muzičku osnovu novi talas (kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina), pomešan sa nekim drugim manje ili više bliskim žanrovima, uz tekstove koji kritiku savremenog života, subkultura, svakodnevnih rituala itd. uvijaju u blesave i duhovite oblande, kaže Miša Mašina.

Više informacija o ovom svestranom umetniku, u slobodno vreme profesoru filozofije u nekoliko beogradskih srednjih škola, možete saznati posetom Mišinom sajtu.

Нема коментара: