03.07.2013.

EXIT: Na Main Stage bini Atoms for Peace, GBH...

...a, kako javljaju organizatori, Thom Yorke je kao predgrupu za nastup Atoms for Peace odabrao domaće zvezde Darkwood Dub
Izvor: MTV

Do EXIT R:Evolucije ostalo je još 7 dana, a već je preko 30 000 ljudi obezbedilo svoje prisustvo na festivalu. Imajući u vidu da je kapacitet EXIT-a ograničen, pozivamo sve ljubitelje vrhunske zabave da požure i na vreme obezbede svoje mesto na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Uzbuđenje raste, a dobroj atmosferi koja se već stvara oko EXIT-a doprinose i novi izvođači najveće festivalske bine - u pitanju je mt:s Main Stage.

Glavnoj EXIT-ovoj bini priključuju se izvođači koji će mnoge obradovati - GBH, Alice Russell, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir.
GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punka i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge.
Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na EXIT-u, a izabrali su ih niko drugi nego veliki The Prodigy, koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih.

Alice Russell jedna je od najznačajnijih novih pevačkih zvezdi iz Velike Britanije posle pojave Amy Winehouse. Ova umetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili:  “Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”. Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rečito govore o tome. Najnoviji, "To Dust", vodiće je ove godine širom sveta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku.

Dan kada ćemo na jednom od retkih evropskih nastupa videti Atoms For Peace (Exit, 13. jul, subota) biće i prilika da u drugačijem svetlu sagledamo i domaću muzičku scenu. Thom Yorke, osnivač Radiohead, kao jedan od neprikosnovenih umetničkih lidera savremene generacije pop autora, upravo je odabrao domaće zvezde Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

- Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na EXIT-u pre benda Atoms For Peace. Njihov album 'Amok' spada među najzanimljivija izdanja ove godine i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Thom Yorke, Flea i društvo izrazili želju da Darkwood Dub nastupe pre njih. Vidimo se na Exitu! - izjavio je pevač Darkwooda, Dejan Vučetić.

Darkwood Dub su vodeća alternativna rock grupa iz Srbije preko dvadeset godina. Poslednjih godina, posle ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti jazz improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promene koja počinje sa muzikom.

Energiju naše muzičke scene na mt:s Main Stage doneće Bad Copy koji će imati specijalan set zagrevanja za Snoop Dogg-a, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo i Veliki prezir.

Povodom nastupa grupe Bad Copy, Ajs Nigrutin je izjavio: - Jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvezde kao što je Snoop Dogg koju smo slušali još od ranih dečijih dana, takoreći od pelena.

Нема коментара: