5. 7. 2013.

Dino Šaran (Letu štuke): Mogu sebi dozvoliti da radim polako

Osim što članovi sarajevske grupe Letu štuke sve intenzivnije kuju planove za novi materijal, ovo ljeto bit će i koncertno veoma aktivno
Izvor: Dnevni Avaz

Lider benda Dino Šaran otkriva da je svu svoju inspiraciju usmjerio ka novom albumu, ali i da popularni sastav CD namjerava objaviti do kraja godine. Prije toga fanove će obradovati novim singlom.

Nešto novo

- Radim za druge izvođače, ali i pišem nove pjesme za "Štuke". Muzikom se namjeravam baviti dugo, zato sebi dozvoljavam da radim polako. Međutim, posljednji album "Brojevi računa" objavili smo 2011. godine i vrijeme je da izdamo nešto novo. Voljeli bismo da to bude do nove godine ili najkasnije do proljeća. U međuvremenu, snimat ćemo i spotove za pjesme s posljednjeg CD-a i to već dogovaramo - kaže Šaran.
U međuvremenu, popularni bend održat će nekoliko koncerata u BiH te po treći put nastupiti na varaždinskom "Špancir Festu" 1. septembra.

Večerašnjom svirkom na kulturno-sportskom događaju pod nazivom "Kamp prijateljstva 2013" na Tjentištu Letu štuke otvorit će muzički dio programa na kojem će u subotu i nedjelju nastupiti i Rambo Amadeus i srbijanski S.A.R.S..

Početak avgusta provest će u Širokom Brijegu, gdje će biti održan "West Herzegovina Fest", na kojem će Šaran imati zadatak više.

Član žirija

- Na nagovor jednog prijatelja bit ću član žirija, tako da ću pratiti sva dešavanja od 1. do 3. avgusta, kada, zapravo, koncertom i zatvaramo 11. izdanje ovog festivala - kaže Šaran. 

Zanimljivo je i da Letu štuke za avgust dogovaraju koncert u Sarajevu, gradu u kojem su sve donedavno rijetko svirali.

- Istina, imali smo period u kojem veoma dugo nismo svirali u Sarajevu, a nakon koncerta u Centru za mlade na Grbavici u decembru ispade da smo tu svako nekoliko mjeseci. Desi se, šta da kažem, to je možda znak da ne sviramo negdje drugo, negdje vani - dodaje Šaran.  

Uspjeh "Grijeha"

Kao autor Šaran je posebno sretan zbog uspjeha pjesme "Grijeh" koju je snimila hrvatska pjevačica Natali Dizdar.

- To je pjesma koju sam radio zajedno s kolegom iz benda i producentom Đanijem Pervanom i koja se nalazi u vrhu muzičkih top- lista u Hrvatskoj, a vrlo je vjerovatno da će biti kandidirana za nagradu „Porin“ - ističe lider grupe Letu štuke.

Нема коментара: