26. 6. 2013.

Madona: Kraljica provokacija (video)

Pop zvezda ponovo pomera granice. U isečku novog spota nazvanog "Secret Project" Madona na svoj način kaže: "Stop nasilju!"

Njena karijera je duga, ona je poštovana i obožavana. Zato, kada ima nešto da kaže/poruči/otpeva njena reč ima težinu.

Na Internetu se pojavio isečak iz njenog novog "dela" koji se zove "Secret Project" (Tajni projekat), a koji je već uzburkao javnost širom sveta, jer u njemu ima nasilnih scena i u kojem se vidi kako u jednom trenutku upire pištolj u glavu jednom muškarcu.

Nema sumnje da se 54-godišnja Madona, na svoj način, uključila u opštu polemiku koja se vodi u SAD u vezi sa naoružanjem i pokušajima da se uspostavi neka vrsta kontrole, posebno nakon silnih masovnih ubistava po školama, gradovima...
Oduvek je pomerala granice i "čačkala" tamo gde mnogi nisu smeli, pa je, verovatno, i ovaj projekat njena želja da ukaže na to da je oružje problem, u bilo čijim rukama, kao i da se protivi bilo kakvom nasilju. Ona i na koncertima na turneji MDNA drži oružje u rukama iz istih namera, zbog čega je kritikovana.

- Stvar je u tome da oružje ne ubija ljude, već da ljudi ubijaju ljude, izjavila je ona jednom prilikom.

Nema sumnje da će njen "Tajni projekat", na kojem je radila sa fotografom Stivenom Klajnom, a o kojem se i dalje ne zna mnogo, izazvati mnogo komentara, a biće, verujemo i mnogih "puritanaci" koji će reći: "Opet je preterala", kao što su je kritikovali što na nastupima ima oružje, uz ocenu da ga "promoviše"(!?).


Kada pogledate unazad njenu karijeru setićete se raznih stvari koje je radila a koji su tada nailazili "na nož", poput objavljivanja knjige "Seks", negde u vreme kada je izbacila album "Erotika", ili kada je simulirala seks na bini tokom turneje "Blond Ambition".

Ili, nedavno, kada je objavila spot koji prati pesma "Gang Bang" koji je prepun slika oružja, krvi...

Ona je, ipak, Madona.

Нема коментара: