18. 6. 2013.

Crvena jabuka: U prodaji novi album "Nek' bude ljubav"

Odličan dizajn i pomalo neuobičajen za muzička izdanja, pop up kartonski mehanizam, delo je Jabukinog dugogodišnjeg dizajnera i prijatelja Davora Papića koji je još davne 1986. godine izazvao popriličnu pažnju s njihovom prvom naslovnicom za album jednostavno nazvan "Crvena jabuka"
Izvor: Klix.ba
Album je najavljen singlom "Imam neke fore", veselom pesmom, odličnom za letnje, rasplesane dane, a istoimeni spot premijerno je prikazan predstavnicima medija u Vodicama. Video je delo producentske kuće Gotiva iz Sarajeva gde je spot i sniman, a u njemu se pojavljuju brojne statistkinje odabrane preko konkursa.



Novi studijski album "Nek' bude ljubav" sadrži čak 16 novosnimljenih pesama među kojima je i live verzija dueta "Godinama" Crvene jabuke i Halida Bešlića koja je snimljena na turneji Karlovačko live 2010. Uz ovaj duet zanimljive su i vokalne saradnje s Kemalom Montenom u pesmi "Crveni poljupci", Karlom Martinovićem u pesmi "Vjerujem" te s grupom Neverne bebe u pesmi "Ovo je kraj".

Album je sniman na više lokacija u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu, a rad na njemu Žera je uz producenta Branimira Mihaljevića počeo već 2010 i to nakon uspešno završene turneje Karlovačko live na kojoj su promovirali poslednji album "Za tvoju ljubav" te proslavili svojih prvih 25 godina muzičke karijere.

Od svog osnivanja 1985. godine pa do danas Crvena jabuka snimila je brojne studijske albume rasprodate u zlatnim i platinastim tiražima te brojne kompilacije, a kao kruna njihove diskografije povodom njihovog rođendanskog slavlja objavljeno je antologijsko izdanje "Da nije ljubavi" s 4 CD-a te DVD "S druge strane sjećanja" s čak 25 video spotova Crvene jabuke.

Rasprodati koncerti, uspešne turneje i brojni hitovi koji su obeležili njihovu dosadašnju karijeru Crvenoj jabuci omogućili su mesto među najvećim pop bendovima s ovih prostora.

Album "Nek' bude ljubav" se može kupiti u prodavnicama Croatia Recordsa i na shop.crorec.hr i iTunes.

Нема коментара: