13. 5. 2013.

Cher: Mama joj na američkoj listi albuma

Prvi album Georgie Holt, izdanje "Honky Tonk Woman", snimljen 1980. godine, sadrži i duet sa njenom slavnom kćerkom...
Izvor: NME/MTV

Majka pevačice Cher ušla je na američku top listu sa svojim albumom snimljenim još 1980. godine.

86-godišnja glumica Georgia Holt, rođena kao Jackie Jean Crouch, se sa svojim debi albumom "Honky Tonk Woman" nedelju dana nakon objavljivanja nalazi na 13. mestu liste novih izvođača (Heatseekers List) i 43. mestu Billboard country liste.

Kako javlja magazin Billboard, album je originalno snimljen sa članovima benda legendarnog Elvisa Presleyja, a snimci su ponovo pronađeni tek nedavno u garaži gospođe Holt, i ubrzo zatim i objavljeni. Izdanje sadrži materijale koja je ona sama napisala, kao i obrade Elvisovih hitova "Love Me Tender" i "Cryin' Time". Na albumu je i duet sa slavnom kćerkom, Cher.


Cher je gostujući u TV emisiji voditelja Jaya Lenoa rekla da je, ona na kraju odnela snimke svom muzičkom direktoru Paulu Mirkovichu. "On je sve rastavio na delove i stavio novu muziku. U suštini, zadržali smo samo mamin glas, a sve ostalo je novo", objašnjava Cher.

Objavljivanje albuma se poklapa sa premijerom novog dokumentarnog filma "Dear Mom, Love Cher" čija tema je život i rad poznate pevačice i koji se bavi odrastanjem male Cher u ruralnom Kanzasu i presudnom podrškom njene majke po pitanju buduće karijere - ovaj dokumentarac je premijerno emitovan 6. maja.

Нема коментара: