10. 2. 2012.

Noćni moro & Mario Rašić (Majke): Objavili singlove "Nacionalizam" & "Milje" (video)

Rock grupa Noćni moro singlom "Nacionalizam", u kojem gostuje Davorin Bogović, najavljuje da će uskoro imati i celovečernje izdanje, a basista Mario Rašić (Majke) objavljuje "Milje" s istoimenog nadolazećeg albuma
Izvor: Glas.ba

Noćni Moro nakon izvrsnog singla "Ne govorim o snu", predstavlja novu pesmu "Nacionalizam". To je energična, melodična i radiofonična rock pesma u kojoj se kao gost pojavljuje i kultni lik hrvatske rock scene, Davorin Bogović. Muziku, tekst i aranžman potpisuje Goran Šeler. - Pjesma "Nacionalizam" je, u samo par riječi, apsolutna pobjeda nad primitivizmom, rekli su momci iz benda.



Muzički počeci Noćnog More sežu još od 1994. Sviraju rock 'n' roll s primesama bluesa, jazza i funka, a dosad su svirali po kultnim mestima zagrebačke rock scene kao što su Praćka, Spunk, Route 66 i Jabuka. Nastupili su i na brojnim koncertima i festivalima, među kojima su ROKAJ fest i Pozdrav Azri u Boogaloo klubu. Momci su pobrali mnoge festivalske nagrade, od kojih su najznačajnije drugo mesto na Idemo festivalu i pobeda na Zaprešićkom rock festivalu.
Noćni Moro možete uživo videti 24. 2. na ZG ROCK-u u klubu Boogaloo. Osim njih, na koncertu će nastupiti Davidian i još jedna zagrebačka rock uzdanica, bend Corto.
Mario Rašić, trenutni basista benda Goran Bare i Majke, objavio je prvi singl "Milje" s istoimenog pristižućeg albuma. Reč je o instrumentalnom jazz albumu na kojem se nalaze primese funka, rocka i sevdaha koje je Mario snimio uz pomoć najkvalitetnijih hrvatskih muzičara kao što su Krunoslav Levačić, Saša Miočić, Joe Pandur, Viktor Lipić, Marko Križan, Josip Tocilj, Marko Petrović, Igor Šega, Dalibor Marinković, Ivan Havidić, Andrej Jakuš i Damir Kresnik.


Mario je dosad sarađivao s izvođačima i bendovima kao što su: Goran Bare i Plaćenici, Majke, Mile i Putnici, Elemental, Bolesna Braća, Massimo, Jacques Houdek, Natali Dizdar, Ivana Kindl, Divas, Meritas, sestre Husar, Mayales, Valerija Nikolovska, Hot Line, Matija Dedić, Jelena Radan, Krunoslav Levačić - nijenishta tri i mnogi drugi.

Нема коментара: