15. 1. 2012.

Neno Belan & Fiumens: "Oceani ljubavi" u prodaji od 16.januara

Preko hitova u izvođenju Đavola, koji su svojevremeno bili jedinstveni na muzičkoj sceni, naslanjajući se direktno korene rock’n'rolla mešajući ga s italijanskom kanconom, preko samostalne karijere, do saradnje sa svojim Fiumensima s kojima deluje već punih 15 godina, Neno je uvek pronalazio put do starih i novih fanova

Fina ravnoteža između pitkog i zanimljivog popa i rocka koji je zasigurno temelj Neninog autorskog rada iznedrila je pesme koje su s vremenom postale gotovo himne i obeležile su odrastanja nekoliko generacija. Posetite li jedan koncert Nene Belana & Fiumensa, koji su poslednjih godina postali nezaobilazna događanja gde god se održavaju, susrešćete najraznolikiju ekipu, od srednjoškolaca koji u jednom dahu pevaju "Rijeka snova", zaljubljenih parova koji se njišu uz "Vino noći", do Neninih vršnjaka koji ga verno prate još od prvog albuma "Ljubav i moda".
Ostao je veran svom muzičkom izražaju ali i prilagodljiv publici te se pronašao u festivalu Večeri dalmatinske šansone Šibenik na kojem nastupa već desetak godina. Pesme izvedene na ovom festivalu redovno su nagrađivane nagradama žirija i publike, a iz njegovih 9 nastupa proizašli su hitovi koji su redovno bili nagrađivani kao najizvođenije pesme u radijskom etru.

Ovoga puta odlučio je na jednom mestu da sakupi pesme s kojima je nastupio na Šibenskoj šansoni i objavi ih na jedinstvenom albumu "Oceani ljubavi", nazvanom po pesmi koja je na Festivalu izvedena prošle godine i kojom je osvojio 1. nagradu žirija.

Uz ovu stvar na albumu će se naći i hitovi "Srce od leda", "Divojka sa juga", "Rijeka snova", Porinom nagrađeni duet s Massimom "Zar više nema nas", "Kad plima se diže", "Galeb" i druge.


Album "Oceani ljubavi" svojevrstan je presek rada Nene Belana i Fiumensa u poslednjih 5 godina od hit albuma "Rijeka snova" i u prodaji će s naći od ponedeljka 16. januara.

Нема коментара: