22. 12. 2011.

Bobby Gillespie: Gde su nestale rok zvezde?

Frontmen benda Primal Scream kaže da je rok muzika danas „previše konformistička i normalna”
Izvor: B92

U intervjuu za The Irish Times pevač je rekao da bendove danas više zanima da budu slavni nego kreativni i da su postali previše apsorbovani u mejnstrim kuturu.

- Pre neki dan sam naleteo na Pola Velera, seli smo na kafu i pričali o ovom nedostatku ambicije koji, izgleda, preovlađuje u roku danas. Svi bendovi samo pričaju o tome kako su slavni i bogati i najveći na svetu. Nema mnogo umetnika. Izgleda da se svaka iole ozbiljna mlada osoba koja ima nešto da kaže okreće drugim disciplinama. U muzici je sve postalo ‘lepršavo’ i konformističko i nimalo originalno. Svi su prihvatili taj status quo.
Gilespi, koji je dodao da su bendovi nastali po uzoru na The White Stripes i The Strokes „digli ruke od eksperimentisanja” i da imaju „ozbiljan nedostatak sadržaja”.

- Rok muzika više nije leglo kreativnosti i kreativni ljudi je više ne shvataju ozbiljno. Apsorbovala se u mejnstrim kulturu i postala previše normalna. Izgleda da nema previše velikih umova u muzici danas.
Prošlog meseca Primal Scream je u Londonu održao koncert čiju su set listu izglasali fanovi. Bio je to poslednji nastup basiste Manija sa bendom koji će 2012. svirati sa The Stone Roses na velikoj povratničkoj turneji.



Нема коментара: