8. 11. 2011.

Stone Roses: Bekam ih "okupio"

Bliske veze muzičke i fudbalske scene Mančestera odigrale su ključnu ulogu u ponovnom okupljanju kultnog benda Stone Roses
Izvor: B92

Bivša zvezda Mančester Junajteda i kapiten engleske reprezentacije Dejvid Bekam odigrao je ključnu ulogu u pomirenju muzičara, tvrdi tabloid "The Sun".
Po njihovim rečima, Bekam je veliki fan benda i dugo je pokušavao da ubedi basistu Manija i pevača Iana Brauna da okupe bend koji je prestao sa radom 1996.


Stone Roses su za kraj juna zakazali dva mančesterska koncerta, koja su rasprodata za samo 14 minuta, zatim su dodali i treći, a posle toga planiraju povratničku svetsku turneju.

- Dejvid je oduvek bio veliki fan Stone Roses, što je i očekivano, jer je bio tinejdžer u Mančesteru u godinama kada su oni stekli svetsku slavu. U to vreme niste mogli da živite u gradu i ne volite Rosese. Ian i Mani su vatreni navijači Junajteda, pa je bilo logično da će se oni upoznati i sprijateljiti, kaže izvor tiražnog tabloida.

- U trenutku kada je saznao da je počeo da se otapa led na davno zahladnelim odnosima između Iana i gitariste Džona Skvajera, odlučio je da se uključi u priču. Prektično je naterao Manija da ponovo okupi bend. Rekao je da je spreman da zove svu četvoricu (uključujući bubnjara Renija, koji se iz benda povukao godinu dana pre raspada) i moli ih da ponovo sviraju zajedno.

Sledeći korak dogodio se mesec dana kasnije, kada su se fudbalska zvezda i slavni pevač sreli na Old Trafordu, gde su gledali svoj omiljeni klub.

- Dejvid je tada rekao Ianu da je spreman da učini sve da bi ponovo gledao bend. Kada su se momci ponovo okupili i počeli da probaju zajedno, Dejvid je bio jedan od prvih koji su to znali.

Bend se ponovo okupio na dugo najavljivanoj i izuzetno medijski pokrivenoj konferenciji u Londonu prošlog meseca. Prvi povratnički koncerti biće održani u Hiton parku (Heaton Park), na severnom kraju Mančestera, zakazani su za 29. i 30. jun i 1. jul.

Veze Stone Roses i Mančester Junajteda sežu od sredine osamdesetih – ne samo da su dva člana benda odrasli na Stretfod Endu i da su kontinuirano vlasnici sezonskih karata za najpopularniji svetski klub, već su i pristalice Junajteda organizovano, sa kompletnom navijačkom opremom, pratile bend u ranim godinama širom Britanije i Evrope.

Iako je rođen u londonskom severnom predgrađu Lejtonstoun, Bekam je odrastao u porodici navijača Junajteda, navijao je za klub od detinjstva, a u Mančester se preselio maja 1989, kada je postao član kluba na svoj 14. rođendan. U Mančesteru je živeo do leta 2003, kada se preselio u madridski Real, kasnije je nastupao za Milan, a sada igra za LA Galaksi.

Ipak, kada god mu obaveze dozvoljavaju, on dolazi da gleda utakmice svog kluba na Old Trafordu.

Нема коментара: