19.11.2011.

Mike Mills (REM): Bez nas možda ne bi bilo Nirvane i The Strokesa

Basista REM-a, Mike Mills, smatra da je bend uticao na promene u američkoj rock muzici, te da bez njih možda ne bi bilo bendova poput Nirvane i The Strokesa
Izvor: SoundGuardian

REM su odlučili da se raziđu u septembru, a u intervjuu za Scotland On Sunday, basista je izjavio kako smatra da su utrli put ka uspehu drugim alternativnim bendovima, te je otkrio tajnu njihove dugotrajne karijere: – Možda smo s vremenom promenili američki rock, 'prisilili' smo velike radio stanice da puštaju muziku za koju drugi nisu bili zainteresovani. Da li bi Nirvane i The Strokesa bilo bez nas? Nikad se ne zna. Teško je bendu opstati 30 godina. Imali smo jako puno sreće, a i verovali smo u bend više nego u vlastiti ego. Niko od nas nije imao probleme sa drogama i niko nije umro iz nekih drugih razloga. Sve smo to izbegli.
Na pitanje da li se uticaj njegovog benda može uporediti sa onim koji su imali Beatlesi, odgovorio je kako su oni ipak svetski fenomen koji je promenio svet, za razliku od njih.

Prošle sedmice, gitarista REM-a, Peter Buck priznao je da žali što bend više neće svirati, ali takođe da mu je i teško da zamisli da promene odluku, dok su početkom ovog meseca Michael Stipe i Mike Mills spomenuli da gotovo ne postoji mogućnost njihovog ponovnog okupljanja. Mills je takođe izjavio da je malo verovatno da će Stipe izdati solo album i nastaviti da stvara muziku.

REM je izdao svoj petnaesti studijski album "Collapse Into Now" u martu ove godine, a 19. novembra izdaju kompilacijski album "Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982-2011".

Нема коментара: