14. 11. 2011.

Arsen Dedić: Rasprodate karte za Kolarac

Sve ulaznice za koncert Arsena i Matije Dedića, koji će se održati 19. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine rasprodate su, saopštili su organizatori
Izvor: PR

Čuveni jugoslovenski šansonjer Arsen Dedić nastupiće sa svojim sinom Matijom, džez pijanistom, a celokupnoj atmosferi doprineće intimno izvođenje pesama uz klavirsku pratnju. Gošća koncerta biće Marijana Zlopaša, koja će na sceni Kolarca otpevati dve numere. Koncert počinje u 20 časova.
U poslednje vreme Arsen Dedić nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim muzičarem, i ističe da retko kada zalaze jedan drugome u rad, već samo ponekad, ako im se učini da su stvorili nešto izuzetno.

Ljubitelji Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: "Sve što znaš o meni“, “Tvoje nježne godine”, "O, mladosti“, "Zagrli me“. Osnovno zanimanje mu je uvek bila muzika, ali u spoju sa poezijom došao je do sopstvenog kantautorskog izraza, koji je postao za njega karakterističan. Miljenik je publike još od festivala Beogradsko proleće 1967.godine i kultnog filma "Višnja naTašmajdanu" (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama "Odabraćeš gore".

Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade, među kojima su: Estradna nagrada Jugoslavije, nagrada "Vladimir Nazor" , nagrada "Slobodne Dalmacije" za životno delo, dve Zlatne Arene za filmsku muziku, nagrada za muziku u filmu "Rabuzin", više nagrada za pozorišnu muziku, nagrada u Novom Sadu za filmsku muziku, "Premio Brel" - za promovisanje evropske kantautorske pesme i mnoge druge.

Matija Dedić, nagrađivani džez pijanista i kompozitor, nedavno je objavio zajednički album sa Zoranom Predinom, pod nazivom “Tragovi u sjeti”, a bio je i finalista džez festival u Montreju, 2002. godine.

Нема коментара: