04.10.2010.

Jinx: Uskoro novi singl

Zagrebački Džinksi (Jinx) početkom oktobra objaviće novi singl "Na zub su me uzeli mama", koji bi trebao biti najava izlaska novog albuma istog meseca

Prva prilika publici da čuje pesme sa novog albuma biće 16. oktobra na koncertu Džinks u zagrebačkom klubu Bugalu (Boogaloo).
U prethodnih skoro godinu dana Džinks su retko nastupali posvetivši se potpuno snimanju naslednika uspešnog albuma "Na zapadu" (2007).
- (Na novom albumu) ima dobrih pjesama i aranžmana i neke stvari mi zvuče svjetski. Pjesme mi se tekstualno čine boljima nego prije. Osjeti se da je Coco Moskito (Mosquito) više radio na tome, dali smo mu više vremena...Coco se dosta naslonio na stare gitare te je možda malo bliže američkom roku nego prije. Kad se sjetim što smo sve prije imali, od brazilijane na dalje... Ovdje osjećam utjecaj bluza, kojega nije bilo ni na jednoj ploči prije, otkriva pevačica Jadranka Ivaniš-Yaya za www.tportal.hr.

Kako je najavljeno, singl "Na zub su me uzeli mama" donosi "jednu zanimljivu suradnju, tako rijetku za Džinkse, a o kojoj će se uskoro više saznati". Vlasnici retro pop hitova "Smijem se", "Bye Bye Baby Bye" i "Na plaži", posle višegodišnje pauze vratili su se na scenu albumom "Na zapadu" (2007), a u Srbiji su od tada svirali na festivalu "Egzit", i prošle jeseni u rasprodatim dvoranama "Trema" u Novom Sadu i u Domu omladine, s tim da su u Beogradu svirali prvi put u skoro dvadesetogodišnjoj karijeri. U maju su sa predstojećeg CD-a objavili prvi singl/spot "Da smo se voljeli manje".

Нема коментара: