25. 10. 2010.

Bee Gees: Steven Spielberg snima film o kraljevima disko muzike

Robin Gibb, jedan od čuvene braće Gibb koji stoje iza projekta Bee Gees, potvrdio je za australijski Undercover magazin da su "u toku razgovori sa rediteljem Stevenom Spiebergom u vezi filmske priče o životu i radu braće Gibb", kao i da su on i brat Barry "dali dozvolu da se originalni Bee Gees snimci koriste u tom filmu". Za sada nema drugih potvrđenih detalja o sadržaju i planiranom datumu obavljivanja filma, kao i o tome da li će se Spielberg pojaviti u ulozi producenta, reditelja, ili i jednoj i drugoj

Ova čuvena grupa počela je svoju karijeru kao "porodični bend" davne 1958, kada su braća Barry, Robert i Maurice Gibb još uvek nastupali pod imenom The Rattlesnakes. Pod novim imenom Bee Gees su kasnije zabeležili uspešnu 45-godišnju karijeru "bez pauze", u okviru koje su naročito bili popularni 60-tih godina prošlog veka kao predstavnici harmoničnog "soft rock" žanra, a smatraju se i utemeljivačima disco zvuka koji je obeležio drugu polovinu 70-tih. Pored brojnih platinastih i zlathih izdanja širom sveta i nebrojeno mnogo prvih mesta na top listama, izdvaja se film "Saturday Night Fever" iz 1977, koji je lansirao do tada eksluzivno američki disco zvuk kao globalni mainstream, i u kojem je kao zvezda debitovao mladi John Travolta. Bee Gees su i jedni od najprodavanijih izvođača u istoriji muzike - kako kaže objašnjenje za njihov prijem u Rock and Roll Hall of Fame 1997, "samo su Elvis Presley, The Beatles, Michael Jackson, Garth Brooks i Paul McCartney prodali više albuma od Bee Gees" - smatra se da je bend do sada prodao više od 200 miliona nosača zvuka.

Svoj, za sada poslednji studijski album pod nazivom "This Is Where I Came In" Bee Gees objavljuju 2001, a 2003, posle neočakivane smrti Mauricea, braća Robin i Barry donose odluku da više neće nastupati pod prepoznatljivim zajedničkim imenom. Ovu odluku menjaju 2009, kada su, posle obeležavanja 50-godišnjice rada, izjavili da će se "Bee Gees ponovo okupiti i ponovo nastupati pod svojim originalnim imenom".

Нема коментара: