18.07.2010.

Iron Maiden: U avgustu novi album "The Final Frontier"

Evo nove velike radosti za sve metalce širom sveta. Legendarni engleski hevi metal sastav Iron Maiden spremio je novi album. Petnaesto po redu studijsko ostvarenje nosi naziv "The Final Frontier" i u prodaji će se naći već narednog meseca. Izlazak ovog materijala simbolično dolazi baš u petak, 13. avgusta. Videćemo hoće li biti baksuzan

Novi album sadrži deset pesama, a sniman je u studiju "Compass" početkom ove godine. Producirao ga je Kevin Širli (Kevin Shirley). Inače, u istom studiju snimana su i legendarna ostvarenja "Piece of Mind" (1983), "Powerslave" (1984) i "Somewhere In Time" (1986). U zvaničnoj najavi pevač Brus Dikinson (Bruce Dickinson) je izjavio:
- Ništa se nije promenilo. Studio nosi u sebi onu istu energiju kao i te 1983. Sve je isto, čak i polomljena stolica, tepih, sve... Osećali smo se veoma opušteno, kao jedna velika porodica, i to će se sigurno osetiti na albumu.

Kako bi dočarali svojim fanovima atmosferu s albuma i privoleli ih da ga kupe (ako je to njima uopšte i potrebno), momci iz grupe su odlučili da im preko zvaničnog sajta ponude besplatan daunload pesme "El Dorado". Naravno, i vi možete iskoristiti ovaj poklon. Inače, bend se već nalazi na velikoj turneji koja promoviše ovaj album, a počela je 9. juna u Dalasu.

Podsećamo, Iron Maiden je oformljen još 1975. u Lejtonu, istočni London. Grupu je osnovao basista i tekstopisac Stiv Haris (Steve Harris). Pored njega i već pomenutog Dikinsona u bendu su još i gitaristi Dejv Marej (Dave Murray), Edrijan Smit (Adrian Smith) i Janik Gers (Janick Gers), kao i bubnjar Niko Mekbrajan (Nicko McBrain). Važe za pionire novog talasa britanskog hevi metala. Pored spominjanih petnaest studijskih, imaju još i sedam živih albuma, četiri EP-ja i pet kompilacija, a ukupna prodaja širom sveta premašila je sto miliona kopija. Uz to, u dosadašnjoj karijeri održali su više od dve hiljade koncerata. Ali, njihovi verni fanovi sve ovo već odlično znaju i s nestrpljenjem čekaju novi album.

"The Final Frontier"

1. Satellite 15.....The Final Frontier
2. El Dorado
3. Mother Of Mercy
4. Coming Home
5. The Alchemist
6. Isle Of Avalon
7. Starblind
8. The Talisman
9. The Man Who Would Be King
10. When The Wild Wind Blows

Нема коментара: