14. 7. 2010.

Firči: Album posvećen EKV

Ivan Fece Firči, nekadašnji bubnjar popularne grupe Ekatarina Velika, odlučio je da u čast ovog benda uskoro izda dva albuma

Više od četrdeset gostiju će svirati pesme na matrici koju su u anplagd verziji stvorili Milan Mladenović i Margita Stefanović početkom 1994.

Prvi album sa 12 pesama se očekuje početkom septembra, a nekoliko meseci potom i drugi sa isto toliko numera. Projekat se trenutno nalazi u završnoj fazi. Ivan Fece Firči objašnjava da ovo neće biti anplagd izdanje u pravom smislu.

- Milan i Margita su odsvirali 24 pesme u anplagdu, Margita je svirala klavir, a Milan gitaru. Snimak je bio u odličnom stanju u originalnoj formi, nekoliko meseci sam radio na tehničkom čišćenju i kada sam završio, više od 40 gostiju je sviralo preko tog snimka - objašnjava Firči.

On kaže da će album biti veliko iznenađenje za sve fanove.
- Svako ko bude slušao imaće utisak da se radi o različita 24 benda koji su odsvirali sa Margitom i Milanom. Ovo nije remiks hitova EKV već jedno potpuno novo svetlo. Imaćemo i više od pet bek vokala na određenim numerama. Na albumima ću okupiti sve moguće muzičare, i stare i mlade, i poznate i nepoznate. Mnoge sam izvukao iz naftalina i zamolio da udare poneki ton - najavljuje Firči.

Нема коментара: