7. 7. 2010.

Exit 10: Sutra poleće!

Exit festival počinje sutra, a na 20 festivalskih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće više od 600 izvođača, među kojima Faith No More, Mika, Chemical Brothers i Placebo. Na Glavnoj festivalskoj bini publika će moći da čuje i LCD Soundsystem, DJ Shadow, Misi Eliot i Em si Dajnamajt, kao i Pendulum i Royksopp

Publici će se predstaviti i mnogobrojna imena iz Srbije i iz regiona, a neka od njih su Ringišpil iz Novog Sada, Repetitor iz Beograda, kao i Lollobrigida iz Hrvatske i Elvis Džekson iz Slovenije.

Smeštaj i provod u kampu

Posetioci festivala i ove godine moći će smeštaj da potraže u Egzitovom kampu - Egzit vilidž, koji je smešten na lokaciji bivše kasarne "Janko Čmelik" na Petrovaradinu i otvoren je od 5. do 14. jula. I u kampu će biti organizovani koncerti i žurke, kao i radionice i edukacije iz različitih društvenih oblasti. Tokom Egzita Erste banka će postaviti i privremene bankomate u kampu, zatim na ulazu u Tvrđavu i unutar Tvrđave, na samom fetivalu. Biće postavljene iprivremene menjačnice.

Popularna "Fjužn" bina ove godine, između ostalih, ugostiće Mike snou i Kultur "Shock, a pored njih nastupiće i Kanda, Kodža i Nebojša, Generacija bez budućnosti, Kud Idijoti i TBF.

Ljubitelje elektronskog zvuka obradovaće program Dens arene, koja je jedna od najposećenijih bina festivala. U subotu uveče u Dens areni nastupiće jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice Dejvid Geta.
U Dens areni očekuju se i nastupi "Christal Castles", "Dirty South" iz Australije, Džoša Vinka iz Amerike, kao i mnoga druga poznata imena iz sveta di-džejeva.

Tokom četiri dana Egzita održaće se i Tuborg Muzička konferencija, na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja o elektronskoj muzici.
Na Egzitu će se i ove godine predstaviti 50 udruženja građana iz celog regiona u okviru "Pijace nevladinih organizacija", a tokom festivala na bini "Agora" održavaće se tribine i debate.

Besplatan prevoz za kupce jednodnevnih ulaznica

Posetioci Egzita koji su kupili jednodnevnu ulaznicu moći će da koriste besplatan prevoz iz Beograda pri dolasku i odlasku sa festivala. Besplatan prevoz počeće u četvrtak 8. jula i odvijaće se svakodnevno do 12. jula. Zainteresovani mogu da rezervišu mesto putem sajta Exitmusic.tv u odeljku "Tuborg autobusi".

U okviru turističkog projekta "Dan više" Egzit tim organizovao je i niz manifestacija pod nazivom "Get Exited", u okviru kojeg će na različitim mestima u Novom Sadu biti organizovan besplatan program.

Taj program će se odvijati na nekoliko bina na kojima će nastupiti brojni domaći i strani bendovi i di-dzejevi, a trajaće od 6. do 12. jula. Prateći programi festivala održavaće se i na popularnom novosadskom kupalištu "Štrand".
Na festivalu će i ove godine za kupovinu osveženja i pića u upotrebi biti prepoznatljiva Egzit valuta - "token", a na Petrovaradinskoj tvrđavi radiće 47 šaltera za prodaju tokena.

Ovogodišnji, 11. po redu festival Egzit trajaće od 8. do 11. jula.

Нема коментара: