4. 7. 2010.

Exit 10: Muzička konferencija od 8. do 11. jula


Exit i Tuborg ove godine od 8. do 11. jula organizuju prvu muzičku konferenciju na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i sa njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja iz domena elektronske muzike

Programi će se održavati na Petrovaradinskoj tvrđavi u posebno opremljenim prostorijama za ovu priliku, a učesnici konferencije će biti birani putem konkursa na sajtu Exitmusic.tv.

Mladi će u okviru tribina i master-klasova slušati i diskutovati stavove svojih iskusnih kolega iz sveta i regiona na teme stanja i trendova na muzičkoj sceni, savremenih tehnologija, tehnika muzičkog tržišta, a sve sa ciljem da se regionalna scena približi svetskoj. Sem tribina, hedlajneri festivala će demonstrirati svoje DJ tehnike i znanja iz domena muzičke produkcije, a koje će učesnici u interaktivnom radu moći i sami da isprobaju.

Pojedine zvezde sa Dance Arene i Happynovisad bine među kojima su Laidback Luke, Brodinski, Tim Exile i Rustie su već potvrdili svoje uloge predavača i demonstratora, a konačan program konferencije biće uskoro objavljen na Exitfest.org. Učesnici konferencije će biti birani konkursom na sajtu Exitmusic.tv. koji počinje u četvrtak 1. jula i trajaće do ponedeljka 5. jula.

Svako ko želi da konkuriše moći će da svoj DJ mix postavi na Soundcloud.com sajt, prosledi ga na Exitmusic.tv, nakon čega će za njih glasati posetioci sajta, kao i prijatelji i pratioci sa socijalne mreže Facebook. 30 mladih DJa koji uspeju da skupe najviše glasova postaće nosioci EMC akreditacije, koja će sem pristupa tribinama i master-klasovima omogućavati i besplatan ulaz i boravak na Exit festivalu.

Exit Festival kao brend sa velikim poverenjem kod ljudi u domenu muzičke industrije i Tuborg kao brend koji je poznat kao aktivni učesnik u društveno odgovornim pitanjima, odlučili su da udruženim snagama organizuju EMC kao mesto na kome će učesnici kroz dobar provod i zabavu steći i unaprediti znanja i iskustva o industriji u koju su se upustili.

Ovogodišnji Exit festival na kojem će nastupiti The Chemical Brothers, Faith No More, Mika, Missy Elliott, Placebo, David Guetta, LCD Soundsystem, Pendulum Live, Röyksopp Ricardo Villalobos, Behemoth, Crystal Castles, The Exploited, Klaxons i brojni izvođači na preko 20 festivalskih bina, održaće se od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Нема коментара: