6. 1. 2010.

Kawasaki 3P: Hrvatska rock grupa godine


Zagrebačka rock grupa Kawasaki 3P i njihov ovogodišnji album 'Idu Bugari' proglašeni su u nekoliko anketa i u Ceneru, godišnjoj top liste Radija 101, događajem godine na hrvatskoj rock sceni

Njihova su prva dva singla s ovogodišnjeg albuma, 'Puta madre' i 'Ni da ni ne', osvojila prvi i treće mesto na Ceneru, dok se 'Niskarastaman' popeo do 10. pozicije.

U glasanju koje je organizirao T-portal pozvano je 25 hrvatskih rock kritičara iz svih medija da izdvoje po pet albuma koje smatraju najboljima u ovogodišnjoj produkciji, a 13 njih u svoj izbor su uvrstili izdanje 'Idu Bugari'. Pri tome, album je dobio četiri prva mesta i dva druga, pa se i u ovom glasanju može smatrati najboljim naslovom 2009.
Pridodamo li se tome i podatak da su 'Idu Bugari' jedan od najprodavanijih albuma godine te da su njihovi koncerti prepuni ljudi i energije, onda je sve to dovoljno za zaključak da je osmeročlani kvartet Kawasaki 3P najuspješniji hrvatski rock bend 2009. godine.

Spomenimo i to da je vrlo friški album tuzlanskog repera Frenkija, koji je nedavno objavljen pod naslovom 'Protuotrov', u spomenutom glasanju hrvatskih rock kritičara dva puta spomenut među pet najboljih izdanja (Aleksandar Dragaš i Ilko Čulić).

Нема коментара: