6. 1. 2010.

Elton Džon: Dva puta na listi 50 najuspešnijih koncerata u ovoj deceniji


Izabrano je 50 najuspešnijih koncertnih turneja u ovoj deceniji u SAD-u (2000. – 2009), koje su ostvarile najveću zaradu. Među 50 najboljih čak dva puta se našao Elton Džon koga ćemo videti u Beogradsjkoj areni 03. juna!

On zauzima 9. mesto sa zaradom od 286.4 miliona dolara i prodatih 2,5 miliona ulaznica, ali je zauzeo i 13. mesto sa zajedničkim nastupima sa Bilijem Džoelom, pri čemu je ostvaren prihod od 261,6 miliona dolara i prodatih 2,3 miliona ulaznica. Prva tri mesta liste zauzimaju Dave Matthews Band, Celine Dion i kantri zvezda Kenny Chesney.

Na listi 50 najuspešnihij koncerata decenije našao se i Erik Klepton koji je zauzeo 37. mesto sa zaradom od 139,3 miliona dolara i prodatih 1,9 miliona ulaznica. Njega očekujemo 09. juna u Beogradskoj areni, kada će nastupiti sa još jednom legendom rokenrola, Stivom Vinvudom!

Elton Džon vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih, uključujući 7 pesama na broju 1 mnogih top-lista. Osvojio je nagrade: Oskar, Gremi, Toni i Zlatni globus. Elton Džon postao je član Rokenrol hola slavnih 1994, a titulu viteza Britanskog kraljevstva dobija 1997. godine zbog svog doprinosa kampanji u borbi protiv SIDE.
Iste godine proglašen je od strane magazina „Bilbord” za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su bili samo Bitlsi i Madona). Izvodio je brojne hitove, među kojima su se izdvojili: „I’m Still Standing”, „Don’t Go Breaking My Heart”, “Nikita”, “Sacrifice”, “Goodbye Yellow Brick Road”, “Sorry Seems To Be The Hardest Word”, “I Want Love”, “Blue Eyes”, “Something About The Way You Look Tonight”,...

Jedna od najpopularnijih pesama Eltona Džona je “Candle in The Wind”, koju je komponovao 1973. u čast Merilin Monro, ali je 1997. u izmenjenoj verziji izveo na sahrani britanske princeze Dajane, sa kojom je bio dugogodišnji prijatelj.

Нема коментара: