20. 1. 2010.

Brit nagrade: Objavljene nominacije


Lili Alen, Robi Vilijams, Lady Gaga i Eminem...a gde je Suzan Bojl?

Objavljene nominacije za prestižne britanske muzičke nagrade. Po broju nominacija prednjače ovogodišnja zvezda EXIT festivala Lili Alen, mlada Piksi Lot i Lady Gaga sa po tri nominacije, dok je dama sa najprodavanijim albumom u Velikoj Britaniji ove godine Suzan Bojl, prošla bez i jedne nominacije.

Nominacije za ovogodišnju dodelu Brit nagrada objavljene su u O2 Areni u ponedeljak uveče, i izgledaju ovako: Lili Alen nominovana je u tri kategorije - najbolji ženski izvođač, najbolji singl ("The fear") i najbolji album, Piksi Lot nominovana je za najboljeg novog izvođača, singl godine ("Mama do") i najboljeg ženskog izvođača.

Prati ih Lady Gaga, takođe nominovana u tri kategorije: najbolji strani ženski izvođač, najbolji novi izvođač i najbolji internacionalni album, dok je Rijana sa novim albumom "Rated R" zaradila tek jednu nominaciju i to za stranog izvođača.

Za nagradu za najbolji britanski bend takmičiće se Kasabian, Muse, Doves, Friendly Fires i JLS, za najboljeg muškog izvođača Kalvin Heris, Paolo Nutini, Mika Island i Robi Vilijams kojem će ovom prilikom biti dodeljena i nagrada za izvanredan doprinos muzici, dok će u istoj kategoriji, samo za internacionalnog izvođača, snage odmeravati Brus Springstin, Jay Z i Eminem.

Jedno ime ipak nedostaje na listi nominovanih - Suzan Bojl. Iako je njen prvenac najprodavaniji album godine u Velikoj Britaniji, Suzan je potpuno "izbrisana" sa spiska nominovanih.

Pobednici će biti poznati 16. februara.

Нема коментара: