10. 11. 2009.

Rammstein: Masovne zabrane novog albuma

Svet je već navikao na kontroverzne koncerte nemačkih industrijalaca Rammstein. Vatra, sex, krv i sve ostalo uvek je deo njihove scenografije, a sudeći po zadnjem albumu i marketinška promocija poprimila je jednu novu dimenziju

No, nakon odlične početne prodaje albuma diljem sveta, upravo njihova matična zemlja primorana je za jedan radikalan potez - Agencija za procenu štetnosti medija (slobodan prevod) odlučila je da zabrani da se "Liebe ist für alle da" reklamira i predstavlja u javnosti vidljivim izlozima dućana, a pod pretnjom zakonskog gonjenja ne smeju uživo ni izvoditi pesmu "Ich tue Dir Weh".

Najveći razlozi za takav neliberalan i cenzorski potez su, naravno, spot i reči za pesmu "Pussy" (tvrde da poziva na nezaštićeni seks), naslov i reči pjesme "Ich tue Dir Weh" ('Želim te povrediti'), te cover albuma gde je problematičan gitarista Richard Kruspe koji preko kolena po guzici šamara maskiranu ženu.

Do sada, na takvu listu zabrane uvršteno je čak 966 albuma, najčešće radi sadržaja koji glorifikuju nasilje, rasizam i pornografiju.

Bend je službeno potvrdio ovu sudbinu albuma i savetovao fanovima da album ipak mogu naći, što se kaže, ispod pulta i da će pri kupovini morati da pokažu dokument koji dokazuje njihovu punoletnost.

Takođe, sve najave i procene govore o upravo suprotnom učinku ovakvih poteza - album će se sada prodavati još bolje!

Нема коментара: