03.06.2009.

Sade: Povratak "tihe oluje"

Soul pevačica Sade Adu, poznata kao "tiha oluja", pravi zaista velike pauze između albuma. Ovaj put trebalo joj je devet godina da se ponovo sastane sa bendom i snimi novi materijal

Poslednji muzički rad ove zvezde videli smo 2000. godine, a materijal je nosio naziv "Lovers Rock". Grupa će se vratiti u studio ovog meseca, a iz kompanije Sony još nisu mogli da odrede datum izlaska novog albuma. Ipak, nadaju se da će se to dogoditi krajem 2009. godine.

- U studiju je i album će izaći kad bude gotov, poručili su iz Sonyja. - Ne čekate godinama da nešto napravite i onda to požurujete.


Dugogodišnji saradnik Sade, Stuart Matthewman, takođe je potvrdio da bend radi na novom materijalu, ali da je sve tek na početku i uskoro neće biti gotovo.
Na web stranici sade2009.com pojavio se natpis kako novi album izlazi 24. novembra, međutim ispostavilo se da su to samo glasine.

- Ne znamo odakle su to fanovi iskopali, ali sto posto nije tačno, poručio je izvor iz Sonyja, te je i na sajtu poruka promenjena.

Poslednji album Britanke prodat je u 3,9 miliona primeraka u SAD-u, dok je prethodni album iz 1992. "Love Deluxe" zabeležio prodaju od 3,4 miliona kopija. Od debitantskog albuma "Diamond Life" iz 1985. prodala je skoro 17 miliona primeraka albuma.

Нема коментара: