3. 6. 2009.

Exit 09: Nova imena na Suba bini

Organizatori "Exit" festivala najavili su da će na bini posvećenoj kompozitoru Mitru Subotiću-Subi nastupiti, pored ranije najavljenih Amona Tobina,"Buraka Som sistema", i Rob Da Benk (Rob Da Bank), Kejti Bi (Katie B), Sibel (Cibelle), Modern Quartet, Trio Mocoto, Juha, Sinaman (Cinnaman) i Knalpot

Drugo festivalsko veče, 10. jul donosi nastup Kejti Bi, koja u svom muzičkom izrazu kombinuje alternativu, elektroniku i bosa novu. Kejti je sarađivala sa Subom - između ostalog, otpevala je numeru "Secret" na Subinom albumu 'São Paulo Confessions'. Kasnije je učestvovala i na njegovom tribjut albumu 'Tributo', sa pesmom ‘Are you Sleeping?’". Kejti trenutno priprema svoj treći solo projekat.

Istoga dana, 10. jula, nastupa i "Modern Quartet" iz Novog Sada. Ovaj bend postoji preko deset godina, a njihova muzika je mešavina moderne dens muzike sa izrazito džez ritmovima. "Modern Quartet" su radili remikse za album “Tributo” koji je rađen u Subinu čast, kao i za “Electric Gypsyland” sastava "Kochani Orchestra", dok je ilustracije za omote ovih izdanja radio Zoran Janjetov.

Brazilska umetnica Sibel, koja je, takođe, sarađivala sa Subom, i koji ju je inspirisao još u početku stvaranja, održaće koncert 10. jula, baš kao i njeni zemljaci "Trio Mocoto".

Britanci Rob Da Bank i Juhe na Suba bini će se pojaviti 11. jula. Trećeg dana festivala publika će moći da sluša i predstavnike Holandije: di džeja Sinamana i sastav "Knalpot".

Suba bina na "Exit" festivalu okupiće umetnike koji su sarađivali sa Subom, bili inspirisani njegovom muzikom i ličnošću, kao i one koji sa njim dele vizionarstvo i želju za eksperimentisanjem. Umetnici koji će nastupiti na ovoj bini dolaze sa svih strana sveta, donoseći neke od najlepših stvari iz svake kulture, saopštili su organizatori Festivala.

Deseti "Exit" trajaće ove godine od 9. do 12. jula, a na njemu će nastupiti Lili Alen, "Arctic Monkeys", "Manic Street Preachers", "KoRn", Pati Smit, "Kraftwerk", Mobi, "Prodigy", "Madness" i brojni drugi izvođači na preko 20 festivalskih bina.

Od 12. maja u prodaji u prodaji su jednodnevne ulaznice za "Exit". Cene ulaznica za četvrtak 9. i petak 10. jul su iste i iznose 3490 dinara, dok ulaznice za subotu 11. i nedelju 12. jul koštaju po 3990 dinara. Četvorodnevne ulaznice se prodaju po aktuelnoj ceni od 5990 dinara, a njihova finalna cena biće 9990 dinara.

Ulaznice za "Exit" festival direktno se prodaju u filijalama "Erste" banke i u "Gigstix" prodavnicama.

Od 6. do 15. jula, na novoj lokaciji novosadske plaže „Oficirac“ biće otvoren kamp "Exit" festivala. Cena narukvice koja omogućuje desetodnevni boravak u kampu košta 2400 dinara i može se poručiti preko sajta Exitfest.org.

Нема коментара: