10. 4. 2009.

Razorlight: U julu u Hrvatskoj

Prvi put u Hrvatskoj i ovom delu Evrope, publika će imati prilike da vidi jedno od najaktualnijih svetskih muzičkih imena - Razorlight! Hitovima "Golden Touch", "America", "In the Morning", i najnovijim "Wire to Wire" i "Hostage of Love" ekskluzivno će se predstaviti, u svom prepoznatljivo energičnom live nastupu, na ovogodišnjem Rokaj Festu!
KontraWeb

Sastav Razorlight je nastala 2002. godine u Londonu, tada su nastupali uz The Libertines po brojnim londonskim klubovima. Nedugo potom potpisali su izdavački ugovor za Mercury Records i od tada njihova karijera ide uzbrdo. Uz dobru pojavu i još bolje pesme preko barova, klubova, krovova i akademija, stigli su do koncertnih dvorana, festivala i arena. Prvi album "Up All Night" (2004) podigao je indie rock pravac na viši nivo i prodat je u nekoliko miliona primeraka. Devojke za njima vrište, američke turneje se rasprodaju, a bend se ubrzo penje na veliku pozornicu Live 8 koncerta (2005.), kada su nastupom pokazali da im je upravo tu i mesto.
Nakon godinu dana, debi album je dobio i reizdanje s novim singlom "Somewhere Else" koji je dostigao 2. mesto na svetskim muzičkim listama. U međuvremenu su nastupili sa velikim imenima poput The Rolling Stones, Oasis, Queen + Paul Rogers, U2 ... U rano proleće 2006., bend je započeo rad na novom albumu pod palicom renomiranog producenta Chrisa Thomasa (The Beatles, Roxy Music, The Sex Pistols, The Pretenders).

Album "Razorlight" je objavljen u leto 2006. godine, odmah je osvojio prva mesta mizičkih lista. Prvi singl "In the Morning" je sleteo na visoka mesta lista, a već sledećim singlom "America" su osvojili prva mesta službenih lista najprodavanijih. Q Magazine je album "Razorlight" proglasio najboljim gitarskim albumom od albuma "Definitely Maybe" grupe Oasis. Grupa je osvojila dve nominacije za nagradu Brit Awards u kategoriji za "najbolji britanski bend" i "najbolju pesmu" ("America"). Album je podigao bend na jedan sasvim novi nivo i postali su tražena "roba". Skrivali su se od paparazzija, britanski Vogue je stavio frontmena Johnny Borella na naslovnu stranu magazina, spekulisalo se o mogućem raspadu banda, bilo je tu holivudskih devojaka - sve je to dovelo da udaljenost od bine do zadnjih redova publike na koncertima svakim nastupom raste... Razorlight se vraćaju sa novim albumom "Slipway Fires" (2008).



Album je dosta drugačijeg izražaja od prethodnog, verojatno je jedini takav mogao nastati nakon neke vrste vrhunca i suočavanja s posledicama istog, pozitivnim ili negativnim. Najavni singl s novog albuma "Wire to Wire" (spot je režirao poznati britanski redatelj Stephen Frears), jedan je od najčudnijih ali i najosećajnijih radijskih hitova, sa veoma dobrim prijemom kod publike. Već u sledećem, tek objavljenom "Hostage of Love" Razorlight se približavaju svom prepoznatljivom zvuku, iako je light motiv albuma u celosti jedna sasvim nova emocija koju je bend odlučio da podeli sa ostatkom sveta. Ono što Razorlight čini velikim bendom današnjice jesu njihovi live nastupi i energija kojom zrače sa pozornica od trenutka kada stupe na nju i to je upravo najveći razlog zbog kojeg nastup Razorlighta na Rokaj Festu 2009. ne smete propustiti. Rokaj fest ove godine biće održan od 3. Do 5. Jula u Zagrebu.

Нема коментара: