20.04.2009.

Let 3: Cilj nam je da provociramo

Poznata hrvatska grupa Let 3 održaće koncert 23. aprila u beogradskom Domu omladine. Damir Martinović Mrle, basista i jedan od osnivača benda, u razgovoru za „Blic” kaže da će publika moći da uživa u pesmama iz celokupne karijere ovog sastava, ali uz novi, provokativni scenski nastup
N.Džodan
Blic


- Publika može da očekuje naš odličan koncert na kome ćemo promovisati naš prvi i fenomenalni DVD „Živa p…a”. Ovo izdanje je po uzoru na album „Živi k…c” koji smo objavili pre nekoliko godina na kaseti i CD-u. Inače, ovaj DVD izgleda fenomenalno, upakovan je kao u kutiju od bombonjere bajadere, a osim sat i po koncerta na disku, ima i raznih poklona iznenađenja. Jako sam zadovoljan zvukom i slikom, kako je zabeležen taj nastup u riječkoj „Harteri” koji smo pripremali devet meseci. Radili smo sa devet video projektora u isto vreme, bilo je i mnogo gostiju tako da nas je u jednom momentu bilo 80 na bini. Taj filing je prenesen na DVD i mi ga trenutno promovišemo - kaže Damir Martinović Mrle i dodaje da će fanovi u Beogradu moći da vide novi koncept nastupa.

- Naš nastup nije isti jer sada imamo potpuno novu koncepciju. Imamo doktora koji brine o našem zdravstvenom stanju, tako da publika mora da bude spremna na razna iznenađenja. Dodali smo nove elemente u scenskom nastupu i to je do sada viđeno samo u nekoliko gradova, a sada se na tom putu našao i Beograd - priča poznati muzičar.
Grupa Let 3 je zbog svojih provokativnih ispada često cenzurisana i oko toga što rade često vladaju podeljena mišljenja.
- Cilj našeg rada jeste provokacija. Mi smo umetnici, bavimo se umetnošću koja sadrži provokaciju, tako da očekujemo i takvu reakciju. Svakako nam je bitna interakcija, a ljudi reaguju na različite načine u određenom trenutku, pa tako možeš da vidiš kako određeno društvo reaguje. I publika različito odreaguje na to što radimo, ima onih koji to odobravaju i oni koji ne odobravaju - objašnjava Mrle.
Poslednji studijski album „Bombardovanje Srbije i Čačka” bend je objavio 2006. godine, a nakon brojnih nastupa, članovi sastava uskoro će ponovo ući u studio.
- Počeli smo da radimo na novom albumu, ali imamo zaista mnogo koncerata u narednom periodu, tako da će­mo na jesen ozbiljnije da se posvetimo albumu. Na početku je najteže izbrisati sve ono do sada što smo radili i čiste glave krenuti u novi projekat. Zatim zavisi i šta će nas omamiti, pa da se time počnemo baviti, a kada se to desi, onda smo samo u tome - ističe on i dodaje da će se njegova poznata minijatura „Ciklama” naći i na novom albumu.
Pored toga, Mrle trenutno radi na jednom projektu.
- Radim u Velikoj Gorici predstavu za decu „Ježeva kućica” od Branka Ćopića. Radio sam već za pozorište, ali ne konkretno predstavu za decu, mada ne vidim neku razliku - objašnjava i dodaje za kraj da jedva čeka da se posle dužeg vremena sretne sa beogradskom publikom u pravoj klupskoj atmosferi.
- Stalno sviramo i drago nam je što nastupamo na velikim festivalima, kao i u klubovima. Svaki taj nastup ima svoju draž, a u klubu smo bliži sa publikom, pa može recimo da se oseti znoj i slina. Svakako očekujemo lep odziv beogradske publike. Dolazimo nakon dužeg vremena i nadam se da nismo izgubili kontakt. Biće to odličan koncert - zaključuje Mrle.

Нема коментара: