4. 4. 2009.

Exit 09: I KoRn na festivalu

Popularni američki metal bend "KoRn" nastupiće 10. jula na glavnoj bini "Exit" festivala, najavili su organizatori. KoRn, koji iza sebe imaju preko 30 miliona prodatih albuma i dve „Grammy“ nagrade, na "Exit-u" će nastupiti u okviru njihove aktuelne svetske turneji „Escape From The Studio“

Ovaj "nu-metal" sastav, inače, trenutno radi na devetom studijskom albumu za koji njihov frontmen Džonatan Dejvis (Jonathan Davis) kaže: „Jednostavno KoRn – vokali, bas, gitare i bubnjevi. Idemo u ’old school’ sa novim albumom baš kao u ranim danima. Sa nama radi Ros Robinson koji je producirao naša prva dva albuma“.

Bend je trenutno četvorka koju pored Džonatana čine originalni članovi, gitarista Džems "Manki" Šefer (James „Munky“ Shaffer), basista Redžinald "Fildi" Arvizu (Reginald „Fieldy“ Arvizu), dok je na bubnjevima Rej Luzier (Ray Luzier) koji je u bendu od 2007. godine.
KoRn je nastao 1993. godine u kalifornijskom gradu Bejkersfildu. Njihov istoimeni debi album stigao je ubrzo po objavljivanju u prvih 100 američke top liste.
Sledeći album „Life Is Peachy“ u prvoj nedelji stiže na treće mesto „Billboard“ top liste.
Jedan od projekata benda nakon objavljivanja drugog albuma bilo je i pokretanje emisije „KoRnTV“ u kojoj su putem Interneta emitovali snimke iz studija sa snimanja trećeg albuma „Follow The Leader“. Kampanja za promociju ovog albuma bila je nalik političkoj, a članovi su obilazili brojne gradove i držali konferencije za fanove. U prvoj nedelji po izlasku, album je debitovao na prvom mestu, čime su skrenuli pažnju cele muzičke industrije i dobili ogroman prostor u medijima.
I četvrti album „Issues“ iz 1999. godine ponavlja uspeh i debituje na prvom mestu, ali ovaj put sa 573.000 prodatih primeraka u prvoj nedelji! Takođe, bend se te godine pojavljuje u seriji „South Park“ i svira u legendarnoj dvorani „Apollo“ sa pratećim bendom njujorške policije, čime postaju drugi beli muzičari koji su tu ikad nastupili.
Posle dosta priprema, 2002. godine izdaju album „Untouchables“ koji uvodi elektronske elemente, gudačke sekcije i neke efekte koje bend ranije nije koristio. Odmah sledeće godine izdaju „Take A Look In The Mirror“, šesti studijski album, da bi nakon njega objavili i prvu kompilaciju na kojoj su se našle i obrade Kameove pesme „Word Up“ i „Another Brick In The Wall“ od "Pink Floyda".
U decembru 2006. godine "KoRn" izdaju „See You On The Other Side“ koji debituje na trećem mestu američke top liste albuma.
Prošle godine izdali su DVD „Live In Montreux 2004“ i kompilaciju „Playlist: The Very Best Of KoRn“.
KoRn u junu ove godine kreću na evropski deo turneje. Između ostalog, nastupiće sa "Faith No More" na ovogodišenjem "Download" festivalu, ali i na kultnim nemačkim festivalima "Rock Am Ring" i "Rock Im Park", te na belgijskom „full metal“ festivalu "Graspop Metal Meeting". U petak 10. jula, po prvi put u Srbiji, KoRn će nastupiti i na glavnoj bini "Exit" festivala.
U jednom od nedavnih interjvua Jonathan između ostalog poručuje fanovima: - Uvek kada idemo negde gde nismo bili ranije, sviramo naše najveće stvari. To je ono što ljudi hoće da čuju.

Četvorodnevne ulaznice za deseti "Exit" festival direktno se prodaju od početka aprila u filijalama Erste banke i u Gigstix prodavnicama po aktuelnoj ceni od 5990 dinara. Finalna cena ovih ulaznica biće 9990 dinara.
Ulaznice mogu da se kupe na sedam različitih lokacija u Beogradu, tri u Novom Sadu i po jednoj u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Subotici.
Pored Erste banke, ulaznice mogu da se kupe u dve Gigstix prodavnice koje se nalaze u beogradskoj koncept radnji Supermarket i u novosadskom tržnom centru Pariski magazin.
Ovogodišnji "Exit" festival na kojem će nastupiti Arctic Monkeys, KoRn, Kraftwark, Mobi (Moby), Madness, Karl Koks (Carl Cox), Riči Hotin (Richie Hawtin), Saša (Sasha) i brojni izvođači na preko 20 festivalskih bina, održaće se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Нема коментара: