15. 4. 2009.

Filharmonija & Beogradski sindikat: Koncert zahvalnosti

Beogradska filharmonija organizovaće u četvrtak, 16. aprila koncert kojim želi da izrazi zahvalnost svima koji su podržali napore da se poboljša finansijsko stanje zaposlenih, a spremljeno je nekoliko interesantnih nastupa
Mondo

Na "Koncertu zahvalnosti", kako su ga nazvali u filharmoniji, sviraće Studio Alektik iz Novog Sada, kao i članovi hip-hop grupe Beogradski sindikat, naravno u pratnji orkestra filharmonije!

Za dirigentski pult će, prvi put, stati Ivan Tasovac, koji je nedavno podneo ostavku na mesto direktora Filharmonije nezadovoljan odnosom Ministarstva kulutre prema toj instituciji.
S obzirom na ograničen broj mesta u sali i na izuzetno veliko interesovanje za ovaj koncert obezbeđen je direktan internet prenos ovog koncerta na veb-prezentaciji Fiharmonije na adresi www.bgf.co.rs i na adresi http://www.live-e.tv/

Koncert počinje u 20 časova.

Ivan Tasovac je pre mesec dana podneo ostavku na mesto direktora Filharmonije pošto od predsednika Srbije i Vlade Srbije nije dobio jasan odgovor na pitanje da li žele efikasnu kulturnu politiku i uspešne državne institucije kulture.
Posle tog čina Tasovca na sajtu za druženje Facebook osnovana je grupa za podršku Beogradskoj filharmoniji koja trenutno ima više od 7.000 članova.
Ministar kulture Nebojša Bradić optužio je Tasovca da vodi prljavu kampanju.

Нема коментара: