16. 2. 2009.

Neisha: Sa Vlatkom Stefanovskim


Neisha je trenutno najveća zvezda u Sloveniji, čiji se uspeh dogodio nakon izdavanja prvog albuma 2005. godine nazvanog jednostavno "Neisha". Ova atraktivna pevačica i autorka stigla je i do trećeg albuma koji najavljuje novi singl "Ljubav je domino"

Drugi album "Nor je ta svet" izašao je dve godine kasnije.
U tom kratkom periodu, Neishi je pošlo za rukom da osvoji najveće koncertne dvorane u državi (Križanke i Cankarjev Dom), nastupi na nekoliko velikih evropskih festivala i dobije godišnju muzičku nagradu Viktor, koju u Sloveniji dodeljuju struka i publika.
Zbog njene inspiracije, autorskog umeća, sjajne interpretacije te odličnih vokalnih mogućnosti, Neisha se našla uz bok najvećih slovenačkih muzičkih umetnika ovog doba.Njen prvi singl na engleskom jeziku "Straight to the Moon" bio je najveći hit godine u slovenačkim radijskim programima.
On je bio uvod za Neishin album na engleskom jeziku "Miles away", koji je za područje Hrvatske i Bosne i Hercegovine biti objavljen do kraja ovog meseca. Na albumu se nalazi i jedna pesma na hrvatskom jeziku - "Ljubav je domino", za koju je tekst napisao Vlado Simichich - Vava, bivši gitarista Laufera i autor velikih hitova grupe ENI poput "Oči su ti ocean" ili "Polaroid".

U pesmi koja prethodni pojavljivaju Neishinog trećeg albuma gostuje makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski.

Нема коментара: