31. 1. 2009.

Exit 09.: Najskuplji hotelski smeštaj skoro rasprodat


Deveti jul i početak 10. Exita su još daleko, ali hotelski smeštaj u Novom Sadu se već uveliko zakupljuje. Pojedini hoteli su u potpunosti bukirani, dok je u drugima rezervisanje u toku. Cene smeštaja u hotelima kreću se od 4.000, pa do preko 20.000 dinara po noćenju, u zavisnosti od aranžmana

Svako ko je baš mislio unapred, kupio je komplet karata za predstojeći jubilarni Exit još po ceni od 3.990 dinara. Trenutno je cena kompleta 5.990 dinara, a pred sam početak festivala biće 4.000 skuplje. Slično je i sa smeštajem. U novosadskim hotelima se već uveliko bukira smeštaj, a prvi na meti su najekskluzivniji hoteli.
- Interesovanje je veliko, gosti se masovno javljaju, ali je hotel već u potpunosti zakupljen od organizatora festivala - kaže Gordana Mileusnić iz hotela „Park“.
Ista situacija je i u „Leopoldu“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde su neki od najskupljih, ali i najboljih apartmana i soba u gradu, zakupljeni. U hotelu „Aleksandar“ ističu da je interesovanje ogromno, a da rezervacije aktiviraju od 1. marta. „Vojvodina“ će biti izdata u dogovoru s organizatorima Exita, a hotel „Novi Sad“ je izdao trećinu kapaciteta za vreme trajanja Exita.
Što se tiče privatnog smeštaja, rano je i za ponudu i za potražnju. U agenciji „Dominus“ tvrde da se navala očekuje u aprilu, kao i da se, u pogledu izdavanja oslanjaju dobrim delom na stare klijente. Oglasi za stanove i sobe pažljivo se pripremaju i moći će da se nađu preko interneta, što posebno odgovara strancima. Kao i svake, i ove godine se očekuje da će cene u vreme festivala biti duplirane. Trenutno se smeštaj preko oglasa u novinama može dogovoriti za 20 do 40 evra po ležaju, osobi ili danu. Sve zavisi od lokacije i od opremljenosti stana.
Svako ko želi da izda stan ili sobu, mora da registruje smeštajne kapacitete. Ipak, izuzetno mali broj ljudi se odlučuje na takav korak.
Kamp dobro rešenje
Ako ne nađete hotelski i privatni smeštaj, na raspolaganju vam ostaje Exit kamp, za koji će uskoro biti poznata nova lokacija, najverovatnije na Oficirskoj plaži na Petrovaradinskoj obali Dunava. Za one koji bi da požure dobra opcija je i sajt www.exittrip.org, gde mogu da se dobiju sve neophodne informacije i smernice, a na kom će, kako smo saznali, za desetak dana moći da se nađu nove, ažurirane ponude, kako za smeštaj, tako i za putovanje.

Нема коментара: