8. 10. 2008.

Depeche Mode na Ušću 20. maja promoviše album

Vest da će fenomenalni britanski bend Depeche Mode 20. maja 2009. nastupiti na Ušću u okviru „Green Festa“, koji organizuju „Tuborg“, „Live nation“ i „State of Exit“, izazvala je pravu euforiju među svim ljubiteljima muzike u Srbiji, a hiljade vatrenih fanova kao zapete puške čekaju 10. oktobar, kada počinje prodaja ulaznica

- Nekoliko godina smo pokušavali da dovedemo Depeche Mode, a problem je bio i to što su oni svojevremeno imali neprijatno iskustvo s jednim domaćim promoterom. Međutim, sada su se sve kockice složile, grupa ima novi album, kreće na turneju i vidim da su prilično naoštreni da još jednom oduševe publiku. Siguran sam da će koncert na Ušću biti fenomenalan šou, a od benda zavisi koliko će nastup trajati. Ipak, očekujem da će svirka trajati između standardnih sat i četrdeset minuta i dva sata – rekao je za „Blic“ Bojan Bošković, generalni menadžer „Exita“, koji je dodao da prodaja ulaznica počinje 10. oktobra, kao i da će kapacitet Ušća biti limitiran na 20.000 ljudi.
Čekanje da fenomenalni britanski muzičari napokon dođu u Srbiji je dugo, ma, predugo trajalo. Svirali su i Stonsi i Pepersi, čak je i Madona pevala u Budvi, a mi smo Dejva Gahana i ekipu mogli da gledamo samo u inostranstvu. Da podsetimo, tokom turneje „Touring the Angel“, koja je završena u avgustu 2006, bend Depeche Mode je svirao bukvalno u svim okolnim zemljama, osim u Srbiji. Hiljade fanova se do poslednjeg trenutka nadalo da će legendarna grupa ipak skoknuti i do Beograda, ali uzalud. Srpski promoteri su, verovali ili ne, procenili da taj koncert ne bi bio ekonomski isplativ, a Depeche Mode su širom Evrope punili stadione… Nije pomogla ni internet peticija koju je za samo nedelju dana potpisalo više od 4.000 ljudi.
Bez ikakve sumnje, Depeche Mode je grupa čiji se nastup u Srbiji očekivao a najvećim nestrpljenjem. Ilustracije radi, krajem prošle godine u našoj anketi „Koga biste želeli da vidite na Egzitu 08“, glasalo je oko 3.000 ljudi, a ubedljivo prvo mesto su osvojili Depeche Mode sa dvostruko više glasova od drugoplasiranog Kravica…
Na kraju, hvala bogu, neko je čuo i glas naroda, a sigurno je da nas 20. maja sledeće godine na Ušću čeka neviđeni koncertni spektakl. Međutim, da ne bi ispalo da vam pamet sole novinari (pri tom i veliki fanovi benda Depeche Mode), pronađite nekog ko je u prethodnih desetak godina bio na bilo kom koncertu engleske grupe i iz prve ruke saznajte kako izgleda opšta histerija u publici već nakon nekoliko taktova prve numere.

Reč poznatih

Aleksandra Kovač
- Depeche Mode sam slušala kada sam bila mlađa i sigurno ću ići na koncert. Jako je važno da mladi ljudi u Srbiji imaju mogućnost da čuju neke ozbiljne izvođače uživo jer ono što im se nudi na domaćoj sceni kao pop muzika može da ostavi ozbiljne posledice na njihovo psihičko zdravlje.
Branislav Trifunović
- Znam da dolazi Depeche Mode i siguran sam da ću ići na koncert. Mislim da je dobro što dolaze, a i vreme je bilo da i kod nas dođu. Svi moji prijatelji već godinama s velikim nestrpljenjem pričaju o tom koncertu.

Нема коментара: