6. 10. 2008.

Depeche Mode definitivno 20. maja na Ušću, dan kasnije u zagrebu

Poznata britanska grupa Depeche Mode održaće koncert u Beogradu 20. maja, potvrđeno je na konferenciji za novinare ove grupe u Berlinu. Proslavljeni britanski bend nastupiće u okviru Tuborg Grinfesta, a dan kasnije Depeche Mode gostuje i u Zagrebu. Karte za beogradski koncert u prodaji će se naći od 13. oktobra

Depeche Mode (fr. Dépêche mode, najnovije modne vesti) osnovan je 1980. godine. Od nastanka grupe do danas stil im se postepeno menjao, od pop disko zvuka novog talasa osamdesetih (new wave/new romantic), na prva četiri albuma, do mračnog talasa (dark wave) i za njih karakterističnog zvuka koji se svrstava u alternativnu muziku. Međutim, elektronski zvuk je deo identiteta grupe od nastanka do danas, i mnogi ih i dalje svrstavaju u elektronsku muziku. Trenutno su jedna od najduže aktivnih grupa na muzičkoj sceni još od vremena novog talasa i novog romantizma (new wave/new romantic).
Njihovi spotovi se relativno često prikazuju na MTV-u. Procenjuje se da je do 2006. godine ova grupa prodala ukupno oko 72 miliona albuma širom sveta. Njihova muzika je ostavila uticaj na mnoge muzičare tokom godina zbog novog pristupa u komponovanju, snimanju i korišćenju semplova. Međutim, još uvek se o njima često govori kao o "grupi iz osamdesetih". Iako su imali ogroman uticaj na modernu elektronsku dens muziku ostali su grupa čija je odrednica ipak - alternativa.

Нема коментара: