5. 8. 2008.

Rob B (Stereo MC's): Nemam predrasuda prema ovim krajevima

U okviru Buba festa 7. avgusta (prekosutra) u Makarskoj će nastupiti britanski band Stereo MC's, koji se na muzičkoj sceni nalazi od 1985. godine. Osnivač ove svetski poznate muzičke atrakcije je Rob B i DJ i remikser The Head. Zajedno sa drugarom Johnom Bakerom osnovali su label Gee Street, na kome im je 1987. godine izašao prvi album nazvan "33-45-78"

Početak prave priče o Stereo MC's kreće s njihovim trećim studijskim albumom "Connected" iz 1992. godine, koji je i u ovom kratkom razdoblju svrstan među evergreene. Stereo MC's imaju i jedno ovogodišnje izdanje, album "Live at the BBC" s kojim pokazuju koliko su sjajni kada ih gledate uživo.
Povodom njihovog trećeg gostovanja u Hrvatskoj, nakratko smo porazgovarali sa idejnim tvorcem benda, Robom B.
* Zadovoljstvo nam je što ćemo vas opet imati priliku čuti u blizini. Sudeći po vašim ranijim nastupima, provod je siguran, ali ipak, kaži nam šta da očekujemo od svirke u Makarskoj i od publike?
- Nadajte se energetskoj eksploziji, live nastupu dirty electro - punk benda. Što se nas tiče - mi ne očekujemo ništa, mi samo nastupamo, maksimalno se posvetimo svirci i damo sve od sebe. Tako će biti i ovaj put!
* Gledali smo vas na EXIT-u, pa na VIP-in Music festivalu, ali i u Zagrebu prije nekoliko godina. Čini se da nemate nikakve predrasude prema ovim krajevima? Kakve ste uspomene ponijeli sa ranijih nastupa?
- Naravno da nemamo predrasude, pogotovo ne prema nastupima na koje nas zovu i mestima gde se održavaju. Jer, uvek je tu najviše ljudi koji su entuzijastični, koji su tu zbog muzike i provoda i spremni da se daju nama u onoj meri u kojoj se mi damo publici. Baš onako kako volimo. Uspomene na te ljude su ujedno najlepše koje nosimo sa sobom.
* Novi album je na pomolu?
- Da, upravo izlazi za koji dan. Zove se "Double Bubble" i na njemu će se naći mnoštvo zanimljive, žanrovski zaista različite muzike, a uključuje i radove drugih DJ-eva. Posebno sam ponosan na naše nove stvari. Ma, kad čujete album znaćete o čemu pričam!

Ovo je isečak - čitav intervju je na portalu Sarajevo-X

Нема коментара: