7. 8. 2008.

Postolar Tripper izložio "Popravni"

Nakon nekoliko godina izdavačke pauze, grupa Postolar Tripper iz Zadra vraća se na scenu s novim i još zafrkantskijim pesmama!

Reč je o grupi čiju okosnicu čini kreativni radijski dvojac iz Zadra, Davor Valčić i Darko Predragović. Pesma "Tužna priča o selu" s prvog albuma postala je poznata zbog refrena "Koga, čega, janjetine!", a hitovi debitantskog izdanja bili su i "Balada o Viliju i Vesni", "Tužna priča o selu", "Sve što iman san ukra" i s njima su kreirali svoj osobni stil nazvan hip-hop etno.
Njihova pesma "Vuci, vile i balave sopile" sa prvog albuma našla se i na kompilaciji "Balkan Beats Vol. 2" nemačke izdavačke kuće "Eastblok Music".
Postolari su u međuvremenu prošli razne pretumbacije u bendu, ali su na kraju skupili kako kažu - vridnu familiju, pa tako bend danas broji čak osam članova: Gugi na bubnjevima, Bačko na bongosima, Pave na basu, Renči na gitari, Njofra na klavijaturama, Dinko na trubi, te Davor i Dabi na mikrofonima.
Na njihovom novom albumu nazvanom "Popravni", koji danas (7. 8.) kreće u prodaju, nalazi se 10 novih pesama plus dva kratka intermezza. Teme su i dalje, kako sami Postolari kažu – uvrnute. Pevaju o babama, ljudima s nedostatkom vlastitog života, politici, lutanju, gradelanju, prijateljima i o svemu onome čime se ljudi ne bave inače. Muzika se igra sa reggae, ska, hip-hop, funk i narodnim pravcima.
Album je snimljen u Element studiju kod Shota i Erola iz grupe Elemental.

Нема коментара: