4. 8. 2008.

Laka i Sirušo pravi pobednici Evrovizije

Pesma koja se najčešće skidala sa internet portala i koristila kao zvono za telefon je svakako kompozicija „Pokušaj” Elvira Lakovića Lake... Takmičenje Eurosong se sledeće godine održava u Rusiji zahvaljujući pobedi Dime Bilana i njegove pesme „Believe”. Ipak, uprkos pobedi, njegova pesma nije slušana, za razliku od ostalih koje se nisu plasirale čak ni među prvih deset

Pesma koja se najčešće skidala sa internet portala i koristila kao zvono za telefon je svakako kompozicija „Pokušaj” Elvira Lakovića Lake. Njemu se nije ostvarila želja da bude drugi u konačnom plasmanu, ali je barem njegova pesma postala veliki hit na ovim prostorima. I sićušna Jermenka Sirušo može da bude zadovoljna kako se njena pesma kotira. Pesma „Kele, kele” je (p)ostala veliki hit. To potvrđuje i Natalija Milosavljević sa radija „S”.
- Posle Evrovizije se najviše slušala Sirušo iz Jermenije i Laka iz Bosne. Često puštamo i „Deep Zone i Baltazar” iz Bugarske sa pesmom „DJ take me away” - objasnila je Natalija za „24 sata”.
Slično viđenje ima i Stefan Todoranin sa radio „Indexa”, koji kaže da se „pesme sa Evrovizije i nisu tako dobro kotirale”.
- Najviše se puštao i tražio predstavnik Francuske Sebastijen Telije sa pesmom „Divine”. On se čak češće puštao od predstavnika Bosne, Lake. Ostale pesme sa Evrovizije nisu bile često emitovane - rekao je Stefan.
Izgleda da je Dima Bilan bio svestan koliki uticaj na gledaoce ima dobar nastup, pošto se svi odlično sećaju klizača Jevgenija Pluščenka i violiniste Edvina Martona, dok je pesma već polako zaboravljena. Međutim, ruski predstavnik je uspeo u svojoj nameri i prvi put doveo Evroviziju u Moskvu.

U Evropi najslušaniji Jermenija i Francuska
Pesma „Kele, kele” predstavnice Jermenije Sirušo čak je doživela nekoliko remiks verzija i postala je pravi hit u diskotekama i klubovima po Grčkoj i Španiji. Francuz Sebastijan Telie se takođe često može čuti na radio-stanicama širom Evrope.

Нема коментара: